WHBC-GR: Το Γαλλικό Ινστιτούτο τιμά τον φιλόσοφο Ζακ Ντεριντά

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Το Γαλλικό Ινστιτούτο τιμά τον φιλόσοφο Ζακ Ντεριντά

Εκδήλωση για τον γάλλο φιλόσοφο Ζακ Ντεριντά διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών με 40 ομιλητές από διάφορα επιστημονικά πεδία...

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα του επιστημονικού συνεδρίου « Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία του Ζακ Ντεριντά», το οποίο διεξάγεται από τις 24 έως 26 Ιανουαρίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών που άπτονται της ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας του Ζακ Ντερριντά όπως, δημοκρατία, δίκαιο, φιλοξενία, δώρο, συγχώρεση, δικαιοσύνη, απόφαση, ευθύνη, ηθική και ζώα, κ.λπ. 

 Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης οι οποίες συγκεντρώνουν Έλληνες και Γάλλους διανοούμενους, θα αναδείξουν την συμβολή της φιλοσοφίας στην κατανόηση της σημερινής κρίσης, υπό το φως εννοιών και αναλύσεων του φιλοσόφου της «αποδόμησης». 

 Συμμετέχουν τέσσερις επιφανείς γάλλοι φιλόσοφοι, ο Μισέλ Ντεγκί, ποιητής, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris 8, ο Μαρκ Κρεπόν, διευθυντής του Τμήματος Φιλοσοφίας της École Normale Supérieure, o Σαρλ Ραμόν, καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Paris 8 και ο Πιερ-Υβ Κιβιζέ, καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Νίκαιας. 



  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: