WHBC-GR: CINEMA | ΕΠΙΛΟΓΕΣ | "Ο άνθρωπος που γελά" (trailer)

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

CINEMA | ΕΠΙΛΟΓΕΣ | "Ο άνθρωπος που γελά" (trailer)

Μία συναρπαστική κινηματογραφική ιστορία, τόσο ασύμμετρα ποιητική όσο και βαθιά ανθρώπινη, όπως το έργο του Βίκτωρος Ουγκώ. Ένας διαχρονικός μύθος που εγκλωβίζει το κοινό με την οικουμενικότητα του χαρακτήρα του, αγγίζοντας ευαίσθητα θέματα όπως η φυσική ποικιλομορφία, η αγάπη ο νεωτερισμός....

Ο «Άνθρωπος Που Γελά», η άφθαρτη κοινωνική αλληγορία του 19ου αιώνα, αφήνεται στα χέρια του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη Ζαν Πιέρ Αμερί («Ανώνυμοι Ρομαντικοί») για να μετατραπεί σε μια από τις πλέον φιλόδοξες γαλλικές παραγωγές της φετινής σεζόν.

Με ένα πραγματικά αξιοπρόσεκτο κάστινγκ το οποίο περιλαμβάνει τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εμανουέλ Σενιέ και Μαρκ- Αντρέ Γκροντίν, προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ και αισθητική που παραπέμπει στον Τζόκερ του «Σκοτεινού Ιππότη» και στο « or en etta» το φιλμ από τη Γαλλία βάζει υποψηφιότητα για μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εκπλήξεις της κινηματογραφικής χρονιάς.


Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ταινία 

Ο χαρακτήρας του Τζόκερ από την ταινία «Σκοτεινός Ιππότης» είναι βασισμένος στον λογοτεχνικό ήρωα του «Ανθρώπου που Γελά», από το έργο του Βίκτωρος Ουγκώ. 

Η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Βίκτωρος Ουγκώ, η οποία δημοσιεύτηκε το 1869. 

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στα Barrandov Studios στην Πράγα, το οποίο θεωρείται από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο της Ευρώπης. 

Για το μακιγιάζ του Μαρκ – Αντρέ Γκροντίν χρειάζονταν τουλάχιστον 3 ώρες προετοιμασίας πριν από κάθε γύρισμα. Ο Ζαν Πιερ Αμερί και ο Γκιγιόμ Λοράν οι οποίοι συνεργάστηκαν για το σενάριο της ταινίας, διατήρησαν το στιλ του συγγραφέα και επικεντρώθηκαν κυρίως στο χαρακτήρα του Γκουίνπλειν, θέλοντας να κρατήσουν την ομορφιά του βιβλίου που μιλά για «έναν άνθρωπο του περιθωρίου, ο οποίος βλέπει με τα μάτια της ψυχής» 

Ήταν μια από τις επίσημες συμμετοχές στο 69ο Φεστιβάλ Βενετίας (Εκτός Συναγωνισμού - Ταινία λήξης)

Βιογραφικά συντελεστών 
Zαν - Πιέρ Αμερί: Γεννημένος το 1961 στη Λυών της Γαλλίας, έχει γράψει και σκηνοθετήσει 11 ταινίες για τη γαλλική τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2010 σκηνοθέτησε την ταινία «Ανώνυμοι Ρομαντικοί.
Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Από τους πιο ταλαντούχους και ολοκληρωμένους ηθοποιούς της εποχής μας έχει στιγματίσει τον γαλλικό κινηματογράφο. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1974 στην ταινία Les Valseuses του Μπερτράν Μπλιέ. Έκτοτε έχει εμφανισθεί σε δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, έχει αποσπάσει βραβεία ερμηνείας σε όλα τα διεθνή φεστιβάλ και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως: Μορίς Πιαλά, Φρανσουά Τριφό, Ζαν Λυκ Γκοντάρ, Αλέν Ρενέ, Ζαν –Πολ Ραπενό, Μπερνάντο Μπερτολούτσι, Ρίντλεϊ Σκοτ, Πίτερ Γουίαρ κ.α
Μαρκ - Αντρέ Γκροντίν: Γεννημένος το 1984 στο Κεμπέκ του Καναδά θεωρείται από τους πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς της γενιάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: