WHBC-GR: Ο μετεωρίτης έπιασε στον ύπνο τα ρωσικά ραντάρ | Βρέθηκαν κομμάτια του!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο μετεωρίτης έπιασε στον ύπνο τα ρωσικά ραντάρ | Βρέθηκαν κομμάτια του!


Στον... ύπνο έπιασε τους Ρώσους ο μετεωρίτης που κτύπησε την περιοχή Τσέλιαμπινσκ των Ουραλίων τραυματίζοντας πάνω από 1000 ανθρώπους...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Drudgereport», τα ρωσικά ραντάρ απέτυχαν να εντοπίσουν τον μετεωρίτη , μεγέθους 17 μέτρων και βάρους περίπου 10 τόνων που κτύπησε την Παρασκευή την Ρωσία, διότι- πολύ απλά- δεν ήταν προγραμματισμένα για κάτι τέτοιο. 

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα ρωσικά ραντάρ δεν είχαν εντολή να ανιχνεύσουν αντικείμενα από το εξώτερο διάστημα. Σύμφωνα με τις αναλύσεις φωτογραφιών από δορυφόρους, ο μετεωρίτης δεν «αιχμαλωτίστηκε» από το μεγάλο όπλο των Ρώσων στο διάστημα, το ραντάρ «Pechora» - και βρισκόταν κάτω από τον ορίζοντα της Μόσχας, κατά συνέπεια ούτε το ραντάρ Don -2N μπορούσε να τον ανιχνεύσει. 

Το μοναδικό ραντάρ που θα μπορούσε να τον είχε εντοπίσει ήταν ο Dnepr αλλά στόχος του συστήματος προειδοποίησής του- όπως και όλων των ρωσικών ραντάρ- ήταν οι βαλλιστικοί πύραυλοι και όχι οι μετεωρίτες. 

Βρήκαν κομμάτια του μετεωρίτη 

 Επιστήμονες ανακοίνωσαν σήμερα πως βρήκαν κομμάτια του μετεωρίτη, ο οποίος εξερράγη πάνω από την πόλη Τσέλιαμπινσκ. Η μη γήινη σύνθεσή τους επιβεβαιώθηκε με χημικές αναλύσεις, ανακοίνωσε το μέλος της Επιτροπής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών για τους μετεωρίτες Βίκτορ Γκροχόφσκι από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο των Ουραλίων. 

Ο μετεωρίτης ανήκει στην κατηγορία των συνηθισμένων «χονδριτών», πρόκειται για πέτρινο ουράνιο σώμα με περιεκτικότητα σε σίδηρο περίπου 10 %. Το πιθανότερο είναι ότι θα του αποδοθεί το όνομα «μετεωρίτης Τσεμπαρκούλ»




Source via

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: