WHBC-GR: Blogoscars | Ο πιο διασκεδαστικός θεσμός του ελληνικού ίντερνετ επιστρέφει

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Blogoscars | Ο πιο διασκεδαστικός θεσμός του ελληνικού ίντερνετ επιστρέφει

Αυτή την Παρασκευή ξεκινούν τα blogoscars - η ψηφοφορία δηλαδή των Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ για την ανάδειξη των καλύτερων στον τομέα του Κινηματογράφου και για φέτος...

 Χωρίς ίχνος σοβαροφάνειας, όσοι θέλουν και δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να ψηφίσουν τα δικά τους αγαπημένα -όσο cheesy ή βαριά είναι- σε διάφορες κατηγορίες, αλλά και να δουν τα αγαπημένα των άλλων, ζώντας την εμπειρία που θα διαρκέσει μία εβδομάδα. 

*Το νέο meme-to-be είναι τα custom ποπκόρν των #blogoscars και έρχονται σε όλες τις αγαπημένες κινηματογραφικές γεύσεις, από υπερηρωικό σε oscar bait και arthouse ή κάτι πιο ποπ.


Να τι διάβάζει κανείς στην επίσημη σελίδα των ελληνικών blogoscars: Για ακόμη μία φορά, τρίτη πλέον, καλούμε όλους τους φίλους του σινεμά να μας βοηθήσουν στην ανάδειξη των καλύτερων ταινιών του 2012.

Οι συνήθεις ύποπτοι @manolis, @dark_tyler, @Rebelli0nκαι @dimitrisdx έχουν ήδη ξεκινήσει τις κινηματογραφικές διαφωνίες και σας προσκαλούν να συμμετέχετε στον καβγά γιατί, ας το παραδεχτούμε, κινηματογράφος χωρίς αψιμαχίες είναι Drive δίχως Ryan Gosling. 

Την πρώτη χρονιά των blogoscars, τα μέλη της Ακαδημίας βράβευσαν έναν Βασιλιά που πάλευε με το τραύλισμα του. Εμείς, δηλαδή τα 70 άτομα που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, αναγνωρίσαμε την γοητεία του Βασιλιά (ακολουθώντας το λαϊκό αίσθημα που έσκιζε ψηφοδέλτια, και όχι μόνο, στο όνομα του Colin Firth) αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε την διαφορά στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Μεγάλος νικητής της χρονιάς αποδείχθηκε ο Μαύρος Κύκνος του Darren Arronofsky με την Natalie Portman και την Mila Kunis, κερδίζοντας Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α' και Β' Γυναικείο (κάνοντας τον @dark_tyler να γλιτώνει οριακά το εγκεφαλικό). Α' Αντρικό κέρδισε η Aυτού Υψηλότητα Colin Firth για το King's Speech, B' Αντρικό o Christian Bale για το The Fighter, ενώ Καλύτερο Σενάριο πήγε στον Aaron Sorkin για το The Social Network και Soundtrack στο TRON: Legacy από τους Daft Punk.

Πέρυσι, τα blogoscars απέκτησαν επίσημο σπίτι και η συμμετοχή εκτοξεύθηκε στα 130 άτομα, με τις ψήφους να ξεπερνούν κάθε προσδοκία όσον αφορά την ποικιλομορφία τους!

Στην τελική καταμέτρηση, επικράτησε το Drive του Nicolas Winding Refn με τον Ryan Gosling, κατακτώντας τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού και Soundtrack για τον Cliff Martinez, στην μεγαλύτερη καλλιτεχνική στιγμή της ταινίας μετά την βράβευσή της στις Κάννες. Α' Γυναικείο κατέκτησε η Tilda Swinton για το We Need To Talk About Kevin, Σενάριο το Μεσάνυχτα στο Παρίσι του Woody Allen, B' Γυναικείο η Carey Mulligan για το Shame και Β' Ανδρικό ο Christopher Plummer για το Beginners.


Τα αποτελέσματα, μάλιστα, ανακοινώθηκαν σε μία φαντασμαγορική τελετή (χωρίς πυροτεχνήματα αλλά με πολύ ποτό), στο πρώτο επίσημο blogoscars πάρτυ! Στην τρίτη τους χρονιά, φέτος, τα blogoscars είναι πιο έτοιμα από ποτέ να υψώσουν ανάστημα και να ψηφίσουν τους καλύτερους της χρονιάς, ισορροπώντας ανάμεσα στην φεστιβαλική και την mainstream πλευρά τους, την σινεφιλική και την αγνή geek προσωπικότητά τους.

Και πάλι με την υποστήριξη του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και του ιστότοπου cinemag.gr, ξεκινάμε νωρίτερα από τις ανακοινώσεις των Oscars, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, ακολουθώντας, όπως και πέρυσι, αυστηρό πρόγραμμα 1 βδομάδας για ψηφοφορία και ανακοίνωση αποτελεσμάτων σε 4 μέρες.

Οι διαδικασίες θα κλιμακωθούν στο πάρτυ του Σαββάτου, 2 Μαρτίου στο BIOS, όπου θα λάβει χώρα τόσο η ανακοίνωση της τελικής εικοσάδας αλλά και όλες οι προετοιμασίες για το hangover της επόμενης Κυριακής. Οι φετινοί κανονισμοί είναι ήδη στην διάθεσή σας, για να ξεκινήσετε να κάνετε τα κουμάντα και τις λίστες σας.




Article:www.lifo.gr

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: