WHBC-GR: Oscar 2013 | Ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης προβλέπει τους φετινούς νικητές

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Oscar 2013 | Ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης προβλέπει τους φετινούς νικητές


Λίγες ώρες πριν οι star πατήσουν στο κόκκινο χαλί του kodak theater o γνωστός κριτικός ταινιών Παναγιώτης Τιμογιαννάκης κάνει προβλέψεις για το πια ταινία θα φύγει με το αγαλματάκι....


Όσκαρ Σεναρίου (πρωτότυπο) 
Το σενάριο του Amour έχει πολλές πιθανότητες, αλλά αν περιοριστούμε στις αμερικάνικες πάμε για Ταραντίνο που κάνει το σπαγγέτι γουέστερν έπος για τη δουλεία ή το Zero Dark Thirty για την ακρίβεια του ρεπορτάζ.


Όσκαρ Σεναρίου (διασκευασμένο) 
 Το "Οδηγός αισιοδοξίας", αλλά αν όντως το "Επιχείρηση Argo" πάρει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, εφόσον δεν έχει υποψηφιότητα για σκηνοθεσία, σημαίνει ότι στηρίζεται από το σενάριο. Δηλαδή Όσκαρ καλύτερης ταινίας και μοντάζ δεν βγαίνει τέτοια εξίσωση. 

Αν πάρει της καλύτερης ταινίας θα πάρει και ένα μεγάλο ακόμη για να στηριχτεί, δεν έχει και πρωταγωνιστές και από κάπου πρέπει να στηριχτεί.  

Όσκαρ Σκηνοθεσίας
Επειδή λείπει το Argo, μπορεί να το δώσουν στον Αng lee, από αυτούς τους 5 είναι ο μόνος που έχει μαγεία. Νομίζω ότι η ταινία του Spielberg δεν έχει γίνει απoδεκτή, του Αng lee περισσότερο. kkkkkkkkkkkkkkkk


Όσκαρ Καλύτερης ταινίας 
Φέτος έχει ενδιαφέρον διότι υπάρχει όλη αυτή η προετοιμασία από τα σωματεία που έχουν πέσει πάνω στο επιχείρηση Argo και με βάση αυτό όλοι το θεωρούν φαβορί.

Παίρνει παντού βραβεία και αν και δεν το έχουν προτείνει για Όσκαρ σκηνοθεσία, γιατί οι υποψηφιότητες για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία πάνε μαζί και δεν βραβεύεται έργο που δεν έχει το σκηνοθέτη του στην κατηγορία για σκηνοθεσία, όπως δεν βραβεύεται σκηνοθέτης που η ταινία του δεν είναι στην κατηγορία με τις καλύτερες ταινίες. Γι αυτό όμως υπάρχει πάντα η πρώτη φορά. 

Το 1990 είχε συμβεί και είχαμε την εξαίρεση στον κανόνα. Θα μάθουμε λοιπόν αυτή τη χρονιά αν όλο αυτό με το σωματιακό που υποστηρίζει το Argo είναι μια συντεχνιακή υποστήριξη στην ταινία του Ben Affleck και τίποτε άλλο ή απέχει μια εκτίμηση προς το έργο και οι μόνο που έχουν ένσταση είναι οι σκηνοθέτες μέλη της Ακαδημίας. Αν δεν είναι λοιπόν το επιχείρηση Argo ποιο θα είναι. 

Εδώ με βάση τις υποψηφιότητες πρέπει να δούμε το Λίνκολν που δεν είμαι σίγουρος ή ο Οδηγός αισιοδοξίας και βλέπουμε.



Source www.queen.gr/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: