WHBC-GR: Στις 4 Απριλίου επιστρέφει το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Σινεμά

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Στις 4 Απριλίου επιστρέφει το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Σινεμά

 
Αθήνα | Με μία ευφάνταστη αφίσα, γεμάτη κέφι και... γαλλικά χρώματα, ανακοινώθηκε το ανοιξιάτικο ραντεβού του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, το οποίο διοργανώνεται από τις 4 έως τις 10 Απριλίου.... 
Μαζί του φέρνει, στην Αθήνα, περισσότερες από 40 ταινίες από χώρες μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας και διάσημους προσκεκλημένους, με πρώτη την Καρόλ Μπουκέ, η οποία ανακηρύχτηκε και ανάδοχος του φετινού Φεστιβάλ. Πρόεδρος του Φεστιβάλ είναι ο βραβευμένος συνθέτης, Αλεξάντρ Ντεσπλά.

Στην Αθήνα αναμένεται, επίσης, ο σκηνοθέτης του Εραστή της κομμώτριας Πατρίς Λεκόντ με την τελευταία του ταινία Μπουτίκ για αυτόχειρες, ο Ρεζίζ Ρουανσάρ, σκηνοθέτης της ταινίας Populaire μαζί με τον σεναριογράφο Ντανιέλ Πρέσλεϊ, καθώς επίσης και η Μπριζίτ Ρουάν, προκειμένου να παρουσιάσει, με τον Ντέμη Ρούσο και τον Λάκη Λαζόπουλο, την ταινία της Να τιμάς τη μητέρα σου και τη μητέρα σου που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Μήλο.

Ταινίες, στην πλειοψηφία τους ανεξάρτητες, σε πρώτη προβολή, από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο και τη Ρουμανία, υποστηρίζονται από το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, προκειμένου να αγοραστούν και να διανεμηθούν στην Ελλάδα.

Το 2012 οι γαλλικές ταινίες έκοψαν ένα εκατομμύριο εισιτήρια στην Ελλάδα, σημειώνοντας ρεκόρ σε μία εποχή δυσπραγίας, όπως σχολίασε ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, Ολιβιέ Ντεκότ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, μαζί με την ακόλουθο οπτικοακουστικών μέσων της γαλλικής πρεσβείας, Ελίζ Ζαλαντώ.

Για τα δύο βραβεία του Φεστιβάλ - κριτικής επιτροπής και κοινού - θα διαγωνιστούν οκτώ ταινίες μυθοπλασίας και 15 μικρού μήκους, ενώ, στο Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, την τιμητική τους έχουν τα ντοκιμαντέρ. Σε ξεχωριστό τμήμα και σε συνεργασία με το διεθνές Φεστιβάλ animation «Be there! Corfu Animation Festival» θα κάνουν πρεμιέρα γαλλόφωνες ταινίες animation μεγάλου μήκους.

Εκτός από τις προβολές, το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, διοργανώνει παράλληλα εκδηλώσεις, όπως το «κινηματογραφικό» παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα παρουσιαστεί «μονταρισμένη» η ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου, από τις απαρχές του έως σήμερα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις «Νύχτες Πρεμιέρας».
  ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: