WHBC-GR: Η καινούρια ταινία του Νίκου Κούνδουρου | "Ένα Πλοίο για την Παλαιστίνη"

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η καινούρια ταινία του Νίκου Κούνδουρου | "Ένα Πλοίο για την Παλαιστίνη"


Με το πολύκροτο γεγονός της δολοφονίας εννέα ατόμων στο πλοίο "Μαβί Μαρμαρά", που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα καταπιάνεται η νέα πολιτική ταινία του Νίκου Κούνδουρου με τίτλο "Ενα πλοίο για την Παλαιστίνη", που προβάλλεται  ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες...



 Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα λιμάνι στη νότια Πελοπόννησο, όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο ένα καράβι, το οποίο μεταφέρει πολεμικό υλικό στην Χάϊφα, ενώ μια ομάδα Παλαιστινίων κομάντος επιδιώκει την κατάληψή του.

Πάντα μαχητικός στα 87 του χρόνια ο Νικος Κούνδουρος δηλώνει πως η νεα του ταινία αποτελεί μια χειρονομια συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους και μια κραυγή διαμαρτυρίας για το δράμα ενος λαού που δεν έχει τέλος. Δηλώνει μάλιστα πως έκανε μια ταινια διαμαρτυρίας, αφού ο κινηματογράφος είναι μια τέχνη που έχει φωνή και ο σκηνοθετης δεν μπορει να σιωπά.

 Στην ταινία θίγονται και άλλα θέματα που απασχολούν την σημερινή εποχή, ενώ ο δημιουργός αναφέρεται και στους μετανάστες, ειδικότερα δε στις γυναίκες, για τις οποίες η υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή τις έφερε στη χώρα για να καταλήξουν τελικά στην πορνεία.

Παράλληλα με την προβολή της ταινίας "Ένα πλοιο για την Παλαιστίνη", η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο έργο του σπουδαίου δημιουργού.


megatv.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: