WHBC-GR: Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Gagarin 205

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Gagarin 205

Παράξενα κι ατόφια: αυτόν τον στίχο του απ΄το "Βρώμικο ψωμί" (1972) μας δίνει για τίτλο της καινούργιας του παραγωγής ο Διονύσης Σαββόπουλος, επιλέγοντας επιπλέον τον εμβληματικό συναυλιακό ροκ χώρο του Gagarin 205 για τις πρώτες του εμφανίσεις φέτος στην Αθήνα....

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 27 τραγούδια και καλύπτει 50 χρόνια Σαββοπουλικής τραγουδοποιϊας. 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μέσα από τους ποιητικούς και συνάμα τόσο μνημονευμένους στίχους του, μέσα από τη μουσική του αναζήτηση που αναμειγνύει εθνικούς, βαλκανικούς και ροκ ήχους, εκφράζει τα συναισθήματα, τις αντιφάσεις, τα οράματα και τις προσδοκίες των Νεοελλήνων με τον προσωπικό και μοναδικό του τρόπο. 

Από τον "Μπάλο" και τη "Συγκέντρωση της ΕΦΕΕ" μέχρι το αιρετικό "Κωλοέλληνες" τα περισσότερα τραγούδια του χαρακτηρίστηκαν ως πολιτικά. Γρήγορα όμως ξεπέρασαν τον επικαιρικό τους χαρακτήρα και άντεξαν στο χρόνο διότι επεσήμαναν σε ανύποπτο χρόνο τα βαθύτερα αδιέξοδα του πολιτικού μας βίου κατά τις τελευταίες δεκαετίες. 

Σαν καλλιτέχνης ο Διονύσης Σαββόπουλος στάθηκε πάντα αντίθετα στο ρεύμα γι’ αυτό και τα τραγούδια του άφησαν το σημάδι τους στα πράγματα. 

Στο Gagarin τώρα τον συνοδεύουν τρεις κορυφαίοι δεξιοτέχνες από τη νεότερη μουσική μας σκηνή: ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), ο Βαγγέλη Καρίπης (κρουστά) και ο ενορχηστρωτής Ορέστης Πλακίδης (keyboards - programming). Συμμετέχει μικρό σύνολο χάλκινων πνευστών. 


Officilal Site: www.savvopoulos.net

Ημέρα & Ώρα:
Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Μαρτίου 2013
Το ταμείο ανοίγει στις 20.00
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 
Το live θα ξεκινήσει στις 22.00

Είσοδος: 12€

Προπώληση εισιτηρίων:
Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντός στοάς)
Public (Σύνταγμα, Μαρούσι - The Mall Athens, Πειραιάς)
Ianos (Σταδίου 24)
Online: www.ticketpro.gr, www.viva.gr

Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσιών 205, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 215 5400 888

 www.gagarin205.gr/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: