WHBC-GR: Ημέρα της Γης: «Γεννήθηκε» το 1969

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ημέρα της Γης: «Γεννήθηκε» το 1969


Κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου γιορτάζεται η Ημέρα της Γης. Γι’ αυτό και σήμερα της έχει αφιερωθεί το doodle της Google....

Από το 1979 και κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, ο πλανήτης γιορτάζει την Ημέρα της Γης. Το συντονισμό έχει το δίκτυο  Ημέρα της Γης (Earth Day Network). Η Ημέρα της Γηςγιορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες του κόσμου. 

Η ιδέα για τον εορτασμό της Ημέρας της Γης «γεννήθηκε» το 1969. «Πατέρας» της θεωρείται ο ακτιβιστής Τζον ΜακΚόννελ, που φέρεται να συνέλαβε την ιδέα κατά τη διάρκεια συνεδρίου της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. 

Άρχισε να Ίσως γι’ αυτό και οι πρώτες εκδηλώσεις για την ημέρα της Γης έγιναν στο Σαν Φρανσίσκο. Έγιναν στις 21 Μαρτίου του 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο. Το 2009, ο ΟΗΕ όρισε ως Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης την 22α Απριλίου. 

Έχει προγραμματιστεί να γιορτάζεται στις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2015. Στόχος του εορτασμού της  Ημέρα της Γης είναι να κινητοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί υπέρ του Περιβάλλοντος και της προστασίας του πλανήτη.

To βίντεο της NASA για την Ημέρα της Γης


 John McConnell photo from http://en.wikipedia.org/

 [via]


  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: