WHBC-GR: Time Lightbox |Bert Stern | The Original "Mad Man"

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Time Lightbox |Bert Stern | The Original "Mad Man"

Η καριέρα του Bert Stern ξεκίνησε μεταφέροντας την αλληλογραφία στο περιοδικό Look και στο οποίο απέκτησε μια στενή φιλία μ' έναν νεαρό τότε φωτογράφο, τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ....
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, Bert Stern ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους, δημιουργικούς και υψηλόμισθους φωτογράφους εκείνης της εποχής Το ξεκίνημα της καριέρας του συνέπεσε με την Χρυσή Εποχή της Διαφήμισης.

Καταξιωμένος τότε επαγγελματικά, αλλά και στην προσωπική του ζωή ήταν παντρεμένος με μια όμορφη χορεύτρια, την Allegra Kent, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Ο Bert Stern τα είχε φαινομενικά όλα. Καθώς η δεκαετία πλησίαζε στο τέλος της και παρά την επιτυχημένη διεθνώς πορεία του τα πάντα άλλαξαν και ο γάμος του κατέρρευσε.

 (Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του "πραγματικά τρελού" φωτογράφου Μπερτ Στερν, για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη.)

Ο φωτογράφος Bert Stern μίλησε για πρώτη φορά για την τριήμερη φωτογραφική συνεδρία που είχε την τιμή να πραγματοποιήσει με την Μέριλιν Μονρόε, μόλις έξι εβδομάδες πριν από τον θάνατο της κινηματογραφικής ντίβας.

Το ΤΙΜΕ  τον επισκέφθηκε στο διαμέρισμα του στη Νέα Υόρκη και εκεί ο Stern μίλησε για τα πάθη του (τις γυναίκες και τη φωτογραφία), αλλά και τη γυμνή φωτογράφηση της Μέριλιν Μονρόε το 1962, για το περιοδικό Vogue, στο ξενοδοχείο Bel Air.

Δείτε στο slide show φωτογραφίες του Bert Stern από το Time Lightbox:


Slide show maker: Takis Vorini//http://imgur.com/a/PchIe
| TIME LIGHTBOX | By Phil Bicker



  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: