WHBC-GR: 100ο Tour de France | Doodle στην Google & Live

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

100ο Tour de France | Doodle στην Google & Live


100o Tour de France
Στο Tour de France, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός της χρονιάς είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google. Σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου ξεκινά ο 100ος ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας....

Θεωρείται ο σημαντικότερος αγώνας της επαγγελματικής ποδηλασίας δρόμου, αλλά και μαζί με το Γουίμπλεντον, το ένα από τα δυο μεγαλύτερα ετήσια αθλητικά γεγονότα στον κόσμο. Διαρκεί περισσότερες από 23 ημέρες , ενώ περίπου 3.5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν από τις οθόνες τους τα 21 ετάπ που θα αναδείξουν τον μεγάλο νικητή στα Ηλύσια Πεδία της γαλλικής πρωτεύουσας. 


Ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας, γνωστότερος ως Tour de France», είναι η πιο γνωστή διεθνής αθλητική διοργάνωση της ποδηλασίας και η σημαντικότερη διοργάνωση ανοιχτού δρόμου. Η διαδρομή περνά από πολλά μέρη σε όλη την έκταση της Γαλλίας (και κάποια σε γειτονικές χώρες), καλύπτοντας απόσταση πάνω από 4.000 χιλιόμετρα. 

Η διαδρομή διακρίνεται σε είκοσι ετάπ (στάδια, étapes) το καθένα από τα οποία είναι αυτόνομη κούρσα και έχει δικά του χαρακτηριστικά (π.χ. υπάρχουν ετάπ ανάβασης, ατομικής και ομαδικής χρονομέτρησης κλπ). 

Νικητής θεωρείται ο ποδηλάτης που αθροιστικά, όταν τελειώσουν όλα τα ετάπ, έχει τον καλύτερο χρόνο από όλους. Το φετινό Tour de France θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του από την Κορσική και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια διαδρομή σύμφωνα με τη φορά του ρολογιού. 


Έτσι το πελοτόν θα ανέβει πρώτα τα Πυρηναία και μετά τις Άλπεις, πριν ολοκληρώσει τον αγώνα στο Παρίσι,μετά από 3.403.5 χιλιόμετρα.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΕΔΩ





Δεν υπάρχουν σχόλια: