WHBC-GR: Έκθεση του τμήματος κόμικς του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Έκθεση του τμήματος κόμικς του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας

Φανταστικοί ήρωες θα ξεπηδήσουν από το σύμπαν της λογοτεχνίας, στις 11 Σεπτέμβρη στις 20:00 στην αίθουσα Αριστοτέλης του Δημαρχείου, αφού θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης εικονογράφησης, που αφορά μία ομαδική δουλειά μαθητών του τμήματος κόμικς του εργαστηρίου τέχνης Χαλκίδας...


Θα εκτίθενται έργα από την ιστορία “Φιγιέτ Σπιριτ...”που αποτελεί μία διασκευή σε παιδικό παραμύθι ενός διηγήματος από το βιβλίο του Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλου “Λιμενάρχης Ευρίπου” που με τη σειρά του συνδιαλέγεται με το έργο του Γ. Σκαρίμπα. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 Σεπτέμβρη έως τις 18 Σεπτέμβρη.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο χώρο της έκθεσης θα γίνει η παρουσίαση της συλλογής κόμικς “Το Γιούσουρι και άλλες φανταστικές ιστορίες” του Θανάση Πέτρου και Δημήτρη Βανέλη από τις εκδόσεις “τόπος”.

Βραβευμένο σαν το καλύτερο βιβλίο κόμικ για το 2013 είναι μια συλλογή από διασκευασμένα σε μικρές ιστορίες κόμικς, έργων μεγάλων ελλήνων λογοτεχνών του 19ου και του20ου αιώνα που είχαν σχέση με τον χώρο του φανταστικού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο Ν.Δ.Τριανταφυλλόπουλος, βραβευμένος λογοτέχνης από την Ακαδημία Αθηνών και γνωστός μελετητής του έργου του Παπαδιαμάντη. Επίσης επιμελείται το λογοτεχνικό περιοδικό  “Τα Νεφούρια”.






Δεν υπάρχουν σχόλια: