WHBC-GR: Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ | Στη χώρα των Λεξοφάγων Χμ!

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ | Στη χώρα των Λεξοφάγων Χμ!

Τι είναι ένα Χμ;
Είναι ένα μικροσκοπικό πλάσμα που ζει στις σελίδες των βιβλίων και των τετραδίων. Είναι ένα πλάσμα που χαίρεται κάθε φορά που κάποιος διαβάζει τις σελίδες των βιβλίων ή γράφει στις σελίδες των τετραδίων...

Οι ιστορίες των Χμ, όπως τις κατέγραψε ο ερευνητής του ανήκουστου και ανύπαρκτου Έγκμοντ Κλαβιέ (με τη βοήθεια της αρχιβοηθού του, Κατερίνας Κρις), γράφτηκαν για να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα. Γιατί τα βιβλία έχουν πολλές λέξεις, και οι λέξεις αρέσουν πολύ στα Χμ, κι έτσι οι πιθανότητες ένα παιδί να συναντήσει τα Χμ αυξάνονται μόλις ανοίξει ένα βιβλίο κι αρχίσει να το διαβάζει. 

Οι ιστορίες των Χμ γράφτηκαν και για να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το γράψιμο. Γιατί όταν κάποιος γράφει, είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί στη σελίδα του τετραδίου του ένα Χμ, για να τον βοηθήσει να γράψει ακόμη καλύτερα! Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Έγκμοντ!
(Η Κατερίνα Κρις)

Τρίτο βιβλίο της σειράς που γράφει και εικονογραφεί η Κατερίνα Κρις (Αθήνα, 1971). Έχουν προηγηθεί «Το πρώτο Χμ που είδα!» και «Ο Λεξιδιώτης Χμ!».

Είδος βιβλίου: Παιδικό
Συγγραφέας: Κατερίνα Κρις (κείμενα και ζωγραφιές)
Εκδότης: Κέδρος

Βιβλιογραφικά δεδομένα:
Κατερίνα Κρις (ζωγραφιές) Αθήνα 2013, σελ. 92 (για παιδιά από 6 ετών)




  

Δεν υπάρχουν σχόλια: