WHBC-GR: Ηλίας Χατζούδης | Ο εικονογράφος που ξετρέλανε τον κόσμο με τα σχέδια του!

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ηλίας Χατζούδης | Ο εικονογράφος που ξετρέλανε τον κόσμο με τα σχέδια του!

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν νέοι που προσπαθούν και πετυχαίνουν σε καιρό κρίσης; Ένα απτό παράδειγμα αποτελεί ο Ηλίας!..


Αν και η βάση του Ηλία βρίσκεται στην Ελλάδα είναι δημοφιλής κυρίως στις ΗΠΑ, την Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Αρκεί κάποιος να δει τα στατιστικά από την προσωπική του σελίδα από την μεγαλύτερη online κοινότητα για σχεδιαστές παγκοσμίως που είναι η DeviantArt όπου έχει ξεπεράσει τους 36,000 watchers πράγμα που τον κάνει τον πιο πετυχημένο Έλληνα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Η σελίδα του στο Facebook τιμημένων των αναλογιών έχει επίσης ένα αξιόλογο αριθμό θαυμαστών.

Ο Ηλίας Χατζούδης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική σε ιδιωτικό ΙΕΚ και παρακολούθησε μαθήματα Flash για την δημιουργία ιστοσελίδων. Το σχέδιο πάντα υπήρχε στη ζωή του, στην εικονογράφηση είναι αυτοδίδακτος αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να θεωρείται επαγγελματίας.

Εργάστηκε για αρκετό διάστημα σε ένα δημιουργικό γραφείο της Αθήνας σαν γραφίστας και εικονογράφος. Εκεί είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί περισσότερο με τις εικονογραφήσεις κάνοντας ηλεκτρονικές κάρτες για την ιστοσελίδα της εταιρίας που εργαζόταν.

Παράλληλα ξεκίνησε να δουλεύει και σαν ελεύθερος επαγγελματίας κάνοντας συνεργασίες με διαφημιστικές εταιρίες και περιοδικά όπως το Maxim, Free, Sporty Jr, Max, γραφίστας, Εννέα κ.α.., συνεργασίες με τραγουδιστές και καλλιτέχνες καθώς επίσης για αρκετά χρόνια ήταν ο σχεδιαστής που δημιουργούσε τις εικονογραφήσεις για το παιδικό γεύμα της μεγαλύτερης ελληνικής αλυσίδας «γρήγορου φαγητού».

Το 2006 τον ανακάλυψε η αμερικάνικη εταιρία Sticker Chick όπου δημιούργησε εκατοντάδες σχέδια με pinup girls. Την επόμενη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με προσωπικά του σχέδια το Digital Divas και τρία χρόνια αργότερα δηλαδή το 2010 το δεύτερο με τίτλο «Whoops! The Art of Elias Chatzoudis» όπου και τα δύο έχουν εξαντληθεί και θεωρούνται συλλεκτικά. 

Τον Απρίλιο του 2011 η Λέσχη Φίλων Κόμικς(Αγ. Ειρήνης 5, Μοναστηράκι) αφιέρωσε έναν μήνα διοργανώνοντας μια έκθεση με τα σχέδια του.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την συνεργασία του με την νέα αλλά πολλά υποσχόμενη αμερικάνικη εταιρία την Zenescope Entertainment κάνοντας Variant και συλλεκτικά Εξώφυλλα.

Το 2012 συμμετείχε στο London Super Comic Convention(LSCC) ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια κόμικ της Ευρώπης ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε και στο New York Comic Convention(NYCC) σαν καλεσμένος της Zenescope Entertainment. Επίσης το 2012 εκδόθηκε το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του με τίτλο «Fever Pitch The Hot Girls of Elias» από την S.Q. Productions. H δημιουργία του προσωπικού του e-store ήρθε τα τέλη του 2012, στην σελίδα eliasartshop.com οι θαυμαστές τους μπορούν να αγοράσουν αφίσες, βιβλία, τα πρωτότυπα σχέδια του και άλλα.

Το 2013 για μια ακόμη φορά συμμετέχει στο LSCC με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και λίγους μήνες αργότερα ταξιδεύει έως την Καλιφόρνια για να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο κομικ συνέδριο του κόσμου το San Diego Comic Convention. Εκεί ήταν που άρχισε και η συνεργασία του με το διάσημο στον χώρο Έλληνα ατζέντη Michael Alexandropoulos όπου σχεδιάζει original(πρωτότυπα) σχέδια για τους fans του. Μετά από το πετυχημένο ταξίδι του επέστρεψε στην Ελλάδα όπου είναι και η βάση του δουλεύοντας σε ταχύς ρυθμούς τα επόμενα project του.

Αυτή την περίοδο ο Elias (Ηλίας) βρίσκεται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη όπου για μια ακόμη χρονιά συμμετέχει σαν καλεσμένος της εταιρίας για την οποία κάνει τα εξώφυλλα ενώ έχει ήδη κλείσει για το επόμενο London Super Comic Convention που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2014 στο Λονδίνο.



(Ο Ηλίας Χατζούδης (φωτο) με ένα από τα μοντέλα του)






Δεν υπάρχουν σχόλια: