WHBC-GR: Fishlove | Αγαπάς τα ψάρια; Απόδειξε το με μια φωτογραφία

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Fishlove | Αγαπάς τα ψάρια; Απόδειξε το με μια φωτογραφία

Η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη εγκαινίασε στις Βρυξέλλες την έκθεση Fishlove, με την παρουσία των Greta Scacchi, Nicholas Röhl και Denis Rouvre. Η ειδική έκθεση παρουσιάζει στη νέα σειρά Fishlove, αρχής γενομένης, τις φωτογραφίες του διάσημου φωτογράφου Denis Rouvre.

Πρόκειται για ένα project στα πλαίσια του οποίου διάσημοι φωτογράφοι αποθανατίζουν "γυμνές" διασημότητες μαζί με τα αγαπημένα τους ψάρια. Σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στη βιώσιμη αλιεία και την υγεία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Η πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρείται πρωτοποριακή γιατί καταφέρνει να συνδυάζει την τέχνη με την καμπάνια για τη βιώσιμη αλιεία.

Αυτή η νέα σειρά θα περιλαμβάνει διάσημα πρόσωπα από τον κόσμο της τέχνης, όπως ο Kenzo (φωτογραφία), ο Sir Ben Kinglsey, η Greta Scacchi, η Lizzy Jagger, ο Jean-Marc Barr, η Mélanie Laurent, η Mélanie Bernier και ο Serge Hazanavicius μεταξύ άλλων.

Η Ευρωβουλή έκοψε τις επιχορηγήσεις για νέα ψαροκάικα
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε προτάσεις για τη διάθεση επιχορηγήσεων που αφορούν την κατασκευή περισσότερων ψαροκάικων και έθεσε όριο στις δημόσιες δαπάνες σε τέτοιους στόλους προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της υπεραλιείας.

Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", την απόφαση χαιρέτισαν περιβαλλοντολογικές οργανώσεις ενώ η επίτροπος της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη επισήμανε ότι τώρα θα μπορέσουν να χορηγηθούν περισσότερα χρήματα για την προώθηση "ενός διατηρήσιμου μέλλοντος για τη βιομηχανία αλιείας".

Η ψήφος του Ευρωκοινοβουλίου αφορούσε 6,5 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις αλιείας και το πώς αυτές θα πρέπει να διατεθούν την περίοδο 2014-2020. Πολλοί υποστήριξαν ότι η επέκταση και ο εκμοντερνισμός του ευρωπαϊκού στόλου αλιείας θα οδηγούσε σε υπεραλιεία.

Νωρίτερα φέτος η ΕΕ συμφώνησε για την υιοθέτηση κανονισμών που θα καθορίζουν το πώς θα συμμορφώνεται η βιομηχανία της αλιείας στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της υπεραλιείας ώστε να προστατευθούν τόσο τα ψάρια όσο και ευαίσθητες οικολογικά θαλάσσιες περιοχές.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "δίνει στα αποθέματα ψαριών της Ευρώπης μια πραγματική ευκαιρία στον αγώνα τους", είπε ο Τόνι Λανγκ που είναι διευθυντής του γραφείου ευρωπαϊκής πολιτικής της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.



  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
  
Surce>/news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: