WHBC-GR: Προβολή ντοκιμαντέρ | «Art21-100 Artists»

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Προβολή ντοκιμαντέρ | «Art21-100 Artists»

O αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Art21 σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζουν την παρουσίαση της σειράς προβολών "Art21-100 Artists" αφιερωμένη στη διεθνή, σύγχρονη εικαστική σκηνή...

Ο έκτος κύκλος της σειράς Art21-100 Artists θα προβληθεί στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) στις 11, 12, 13 και 15 Νοεμβρίου, στις 19:30. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:
11/11: "Change" (Αλλαγή) με τους καλλιτέχνες Ai Weiwei, Catherine Opie και El Anatsui.
12/11: "Boundaries" (Όρια) με τους καλλιτέχνες assume vivid astro focus, David Altmejd, Lynda Benglis και Tabaimo.
13/11: "History" (Ιστορία) με τους Marina Abramović, Glenn Ligon, Mary Reid Kelley.
15/11: "Balance" (Ισορροπία) με τους Rackstraw Downes, Robert Mangol και Sarah Sze. 

-----------------------------------------
Η σειρά "Art21 - 100 Artist" περιλαμβάνει 24 συνολικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν από τους συνεργαζόμενους φορείς (ΑΣΚΤ, CΑMP, Ελληνοαμερικανική Ένωση). Εκατό διεθνείς εικαστικοί μιλούν οι ίδιοι για τη δουλειά τους και για τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούν, για τη σχέση τους με το κοινό αλλά και τη στάση τους απέναντι στις κοινωνικές εξελίξεις του 21ου αιώνα. Το αφιέρωμα έκανε την έναρξή του στην Αθήνα, στην Art-Athina 2013, και τον Σεπτέμβριο προβλήθηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ο πρώτος κύκλος της σειράς. 

Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στα Αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους. 


Ανοιχτή συζήτηση 

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι προβολές θα ολοκληρωθούν με την ανοιχτή συζήτηση με τίτλο "Και ένα παιδί θα το έκανε αυτό: Κατανοώντας την σύγχρονη τέχνη". Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Μαρία Κόντη (εικαστικός, καθηγήτρια εικαστικής αγωγής), Κίκα Κυριακάκου (Συντονίστρια εκδηλώσεων Art21), Θανάσης Μουτσόπουλος (Ιστορικός Τέχνης, αναπληρωτής καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης), Ζάφος Ξαγοράρης (εικαστικός, αναπληρωτής καθηγητής ΑΣΚΤ), Ήρα Παπαδοπούλου (Διευθύντρια Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης), Γιώργος Χαρβαλιάς (εικαστικός, Πρύτανης ΑΣΚΤ) και για το Art21 μέσω skype η Nechama Winston. Συντονίζει η εικαστικός και δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαχαροπούλου. 


Ημέρα & Ώρα:
Δευτέρα 11, Τρίτη 12, Τετάρτη 13 & Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 19:30 

Είσοδος ελεύθερη 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι 




  

Δεν υπάρχουν σχόλια: