WHBC-GR: Athens Photo Festival 2013

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Athens Photo Festival 2013

Τo  Athens Photo Festival  το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο...


...αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας, κορυφώνεται με την έναρξη του κεντρικού προγράμματος, το οποίο άνοιξε την αυλαία του την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, στην «Τεχνόπολις» του ∆ήμου Αθηναίων.

Εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από όλο τον κόσμο, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, μαραθώνιος φωτογραφίας καθώς και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα πλαισιωθεί από ένα σύνολο εκθέσεων και δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μπενάκη και διάφορους εκθεσιακούς χώρους της πόλης, όπως μορφωτικά ινστιτούτα, αίθουσες τέχνης και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς, με νέες ιδέες και προτάσεις να διευρύνουν τα όριά του.


Ο βασικός κορμός του εκθεσιακού προγράμματος, με προσανατολισμό στη διεθνή φωτογραφία, ενισχύει τον αισθητικό και κοινωνικό διάλογο, διασταυρώνοντας επιλεγμένες καλλιτεχνικές πρακτικές που χαρακτηρίζονται για την ιδιαιτερότητα και τη ζωτικότητά τους.

Το Athens Photo Festival, με αίσθημα συνέχειας επιδιώκει την αυξανόμενη δυναμική του και την ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα του. ∆ιαχρονική επιδίωξή του είναι να αποτελεί μια διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα παρουσίασης των σύγχρονων τάσεων και πρακτικών από το χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και του οπτικού πολιτισμού, διευρύνοντας τα όριά του με νέες ιδέες και προτάσεις. Παράλληλα, στοχεύει να λειτουργεί ως ευκαιρία συσπείρωσης και συνεργασίας πολιτιστικών φορέων και θεσμών από διαφορετικές χώρες, με απώτερο σκοπό τις καλλιτεχνικές συνέργειες και ανταλλαγές.

Πληροφορίες στις ιστοσελίδες

Raskols-The Gangs of Papua New Guinea



ATHENS PHOTO FESTIVAL 2013
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: