WHBC-GR: Έκθεση χωρίς λόγια

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Έκθεση χωρίς λόγια

Με κοινή γλώσσα το χιούμορ, δύο πολυβραβευμένοι σκιτσογράφοι, ο Κουβανός Άνχελ Μπόλιγκαν που ζει μόνιμα στο Μεξικό και ο Έλληνας Μιχάλης Κουντούρης, συναντιούνται στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα, παρουσιάζοντας τα έργα τους σε μία κοινή έκθεση που συνοψίζεται σε τέσσερις φράσεις:..


«Μία συνάντηση, δύο σκιτσογράφοι, δεκάδες βραβεία, καμία λέξη». Από τις δύο άκρες της Οικουμένης, οι δύο σκιτσογράφοι επικοινωνούν με τους αναγνώστες τους με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια γλώσσα της εικόνας, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος χρησιμοποιούν λεζάντες στις γελοιογραφίες τους. 

Παράλληλα, έχουν και οι δύο έχουν κατακτήσει δεκάδες βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς τα τελευταία χρόνια. Αποκορύφωμα, η διάκρισή τους στον μεγαλύτερο διαγωνισμό επαγγελματιών στον κόσμο, το World Press Cartoon. Με το Grand Prix βραβεύτηκε το 2006 ο Μπόλιγκαν και το 2013 ο Κουντούρης (δες εδώ). 

Η έκθεση οργανώνεται από το Ινστιτούτο Θερβάντες και την CartoonArk. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στις 19.30 και θα παρευρεθούν και οι δύο καλλιτέχνες.

info
Εκθεση γελοιογραφίας «Με κοινή γλώσσα το χιούμορ»
Αίθουσα εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα (τηλ.: 210-3634117)
Ωράριο έκθεσης: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00 - 21.00, Σάββατο: 10.00 – 13.30
Είσοδος ελεύθερη.





  

Δεν υπάρχουν σχόλια: