WHBC-GR: “Pencil” | Μια απίθανη γραφίδα για το iPad που φιλοδοξεί να "επανεφεύρει" το μολύβι

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

“Pencil” | Μια απίθανη γραφίδα για το iPad που φιλοδοξεί να "επανεφεύρει" το μολύβι

Η εταιρεία 53 ή Fifty Three, δημιουργός της καλαίσθητης και βραβευμένης ως 'App of the Year' εφαρμογής 'paper' για συσκευές iOS, κατάφερε με το λανσάρισμά της να κάνει τους χρήστες να θυμηθούν...

...πως είναι να ξεφεύγεις από την πληκτρολόγηση και το ποντίκι, ξαναχρησιμοποιώντας το 'χαρτί', στην εικονική του πια μορφή και σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο: την οθόνη του iPad.   Η εφαρμογή δρα σαν ένα εικονικό Moleskine και δίνει όλα τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να γράψει, να σχεδιάσει, να ζωγραφίσει ή να εργαστεί με ακρίβεια. Χρησιμοποιώντας το χέρι (ή κάποιο από τις δεκάδες γραφίδες που κυκλοφορούν).   

Λογική συνέχεια για την εταιρεία 53 ήταν να δημιουργήσει τη δική της γραφίδα, την οποία ονόμασε απλά "μολύβι" (pencil).  Το 'Pencil' χρησιμοποιεί πολλαπλούς σένσορες καθώς και τεχνολογία Bluetooth, ώστε να δίνει στην οθόνη να καταλάβει αν την ακουμπάει το χέρι του χρήστη ή το 'μολύβι', απαρρίπτοντας την κατά λάθος γραφή με την παλάμη. 

Κάτι που δεν επιτυγχάνεται με τις κοινές γραφίδες που κυκλοφορούν και τις καθιστούν ένα άχρηστο αξεσουάρ. Η μπαταρία που περιέχει, θα δίνει διάρκεια ζωής 1 μήνα, με κανονική χρήση.   Το 'pencil' κοστίζει 60 δολάρια, δίνοντας δωρεάν αρκετά από τα πρόσθετα εργαλεία της εφαρμογής.





  

Δεν υπάρχουν σχόλια: