WHBC-GR: Φωτογραφία της σελήνης με ανάλυση 850 δισεκατομμύρια pixels

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Φωτογραφία της σελήνης με ανάλυση 850 δισεκατομμύρια pixels


Το Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) της NASA είναι σε τροχιά και παρατηρεί τη σελήνη εδώ και 4 χρόνια. Έχει αποτυπώσει φωτογραφικά με την χρήση HD καμερών σε όλο το γνωστό ηλεκτρομαγνητικό φάσμα...

Κάθε φωτογραφία που τραβάει το LRO αποτυπώνει ένα πολύ μικρό κομμάτι του φεγγαριού. H NASA με την χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας κατάφερε να συνδυάσει πάνω από 10.000 φωτογραφίες και να μας προσφέρει μια εντυπωσιακή εικόνα από το νότιο τμήμα του φεγγαριού μας.

Το επίτευγμα της NASA είναι πραγματικά μοναδικό, αν φανταστεί κανείς ότι η εν λόγω φωτογραφία έχει μέγεθος πάνω από τρία terabyte και η ανάλυση της φτάνει μέχρι τα 850 δισεκατομμύρια pixels.

Ο κυρίως σκοπός της δημιουργίας της, είναι για να οργανώσει η NASA καλύτερα και ευκολότερα τις επόμενες επανδρωμένες αποστολές της στο φεγγάρι. Θα τους βοηθήσει να βρουν τα καλύτερα και πιο ασφαλή σημεία προσσελήνωσης, καθώς και ασυνήθιστους κρατήρες ή περιοχές που μπορεί να περιέχουν πάγο ή άλλο πολύτιμο υλικό.

Το LRO θα συνεχίσει την βασική του αποστολή, που είναι η λεπτομερής χαρτογράφηση όλων των περιοχών της σελήνης. Όταν αυτή ολοκληρωθεί η NASA δεν αποκλείεται να συνεχίσει να έχει σε τροχιά το LRO, έτσι ώστε να βοηθήσει στις επικοινωνίες για τις μελλοντικές επανδρωμένες ή μη αποστολές.

Μπορείτε να δείτε το εξαιρετικό αποτέλεσμα της φωτογραφικής σύνθεσης εδώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: