WHBC-GR: «Χρυσός» και παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κώστας Φιλιππίδης

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

«Χρυσός» και παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κώστας Φιλιππίδης

Παγκόσμιος πρωταθλητής με συγκλονιστική εμφάνιση ο Κώστας Φιλιππίδης που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επι κοντώ (με 5.80μ.) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Σόποτ..

Ο έλληνας πρωταθλητής σε μια από τις πιο μεστές εμφανίσεις της καριέρας του, ανέβηκε  στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου - στην απονομή που έγινε την Κυριακή - και άφησε πλέον πίσω του τις τέταρτες θέσεις και τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Το θρίλερ είχε αίσιο φινάλε με τον Τσέχο Κούντλιτσα να χάνει την 3η του προσπάθεια στα 5.85μ. (είναι χαρακτηριστικό ότι τον ενθάρρυνε ο Φιλιππίδης) και ο έλληνας πρωταθλητής αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η δεδομένη απουσία του γάλλου Ρενό Λαβιλενί, που τραυματίστηκε στο Ντόνετσκ τη βραδιά που έκανε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ (6.16μ.) έδωσε άλλον αέρα στον Κώστα Φιλιππίδη που άλλωστε από την πρώτη στιγμή του τελικού φάνηκε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν άφησε κανένα ύψος και μάλιστα τα περνούσε όλα με την πρώτη (5.40, 5.55, 5.65, 5.75 και 5.80) φορτώνοντας με άγχος τους αντιπάλους του.

Κι αυτό, επειδή ο έλληνας πρωταθλητής ήταν δεύτερος σε σειρά συμμετοχής στη δωδεκάδα και μάλιστα όταν έμεινε χαμηλά ο γάλλος Μεναλντό, στην τελική οκτάδα ο Φιλιππίδης επιχειρούσε πρώτος απ΄όλους το άλμα του, περνούσε με άνεση τον πήχη και έβαζε όλη την πίεση πάνω στους υπόλοιπους που τελικά δεν άντεξαν.

Μετά τα 5,80 μ. ο Φιλιππίδης έμεινε μαζί με τον γερμανό Μάλτε Μόρ (ο οποίος ισοβαθμούσε με τον Κώστα περνώντας όλα τα ύψη με την πρώτη, αλλά έχασε τα 5.80) και τον Τσέχο Γιάν Κουντλιτσα ο οποίος έπαιζε με τη φωτιά αλλά δεν καιγόταν περνώντας με την 3η προσπάθεια τόσο τα 5.75 όσο και τα 5.80 ανεβάζοντας την αγωνία στο κατακόρυφο.

Σε εκείνο το σημείο ήξερε ότι είχε πλέον εξασφαλίσει το μετάλλιο και κυνηγούσε το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν τα κατάφερε χάνοντας και τις τρεις προσπάθειες στα 5.85μ., αλλά ακόμα και έτσι η βραδιά ήταν μαγική. Το ίδιο ύψος απέτυχε να περάσει τόσο ο γερμανός Μόρ όσο και ο Τσέχος Κούντλιτσα.






tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: