WHBC-GR: Ρετρό... κάλεσμα στις Κάνες

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ρετρό... κάλεσμα στις Κάνες

Ενα φωτόγραμμα του θρύλου του ιταλικού κινηματογράφου Μαρτσέλο Μαστρογιάνι από σκηνή της ταινίας 8 ½ του Φεντερίκο Φελίνι κοσμεί την επίσημη αφίσα του 67ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Κανών που αποκαλύφθηκε χθες...

Οι δημιουργοί της αφίσας Ερβέ Κιτζιονί και Ζιλ Φραπιέ βάσισαν το έργο τους στην κλασική εικόνα του Φελίνι με τον σταρ της ταινίας του να κοιτά πάνω από τα μαύρα γυαλιά ηλίου του προς τον θεατή με ένα πολλά υποσχόμενο βλέμμα. 

«Γιορτάζουμε ένα σινεμά που είναι ελεύθερο και ανοιχτό στον κόσμο, αναγνωρίζοντας για άλλη μια φορά την καλλιτεχνική σημασία του ιταλικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου μέσα από μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της» σχολίασαν για τη φετινή «ρετρό και κουλ» επιλογή της αφίσας οι διοργανωτές του φεστιβάλ. 

«Είμαι πολύ περήφανη και συγκινημένη που οι Κάνες επέλεξαν να τιμήσουν τον πατέρα μου με αυτή την αφίσα», δήλωσε η Κιάρα Μαστρογιάνι, κόρη του Ιταλού ηθοποιού και της Κατρίν Ντενέβ. 

Σχεδόν ένας μήνας απέμεινε ώς την έναρξη της διοργάνωσης που ανοίγει φέτος αυλαία με το «Grace of Monaco» του Γάλλου Ολιβιέ Νταάν και αναμένεται να στείλει ξανά στο κόκκινο χαλί της διοργάνωσης την πρωταγωνίστρια Νικόλ Κίντμαν.



[Workers set up a giant canvas of the official poster of the 67th Cannes Film Festival featuring actor Marcello Mastroianni on the Festival Palace in Cannes. (Eric Gaillard—Reuters)]




Δεν υπάρχουν σχόλια: