WHBC-GR: Στίβεν Σπίλμπεργκ | Επιστρέφει με παραμύθι

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Στίβεν Σπίλμπεργκ | Επιστρέφει με παραμύθι

Έπειτα από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας, που ακολούθησε την εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του «Λίνκολν», ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποφάσισε επιτέλους με τι θα καταπιαστεί...

Δύο είναι οι ταινίες που τον απασχολούν: το ατιτλοφόρητο ακόμα ψυχροπολεμικό δράμα, που είναι ήδη γνωστό και θ' αποτελέσει την τέταρτη ταινία του με τον Τομ Χανκς καθώς και το παραμύθι «The BFG» που μόλις ανακοινώθηκε.


Τα δικαιώματα του παραμυθιού του Ρόαλντ Νταλ (το ακρωνύμιο Big Friendly Giant μεταφράζεται ως «Ο μεγάλος φιλικός γίγαντας») είχαν αρχικά αγοραστεί από το στούντιο Dreamworks του Σπίλμπεργκ με σκηνοθέτη τον Τζον Μάντεν, όμως λόγω φορτωμένου επαγγελματικού προγράμματος του τελευταίου, τα ηνία της σκηνοθεσίας ανήκουν πλέον στον μετρ παραμυθά Σπίλμπεργκ.

Σεναριογράφος του φιλμ είναι η Μελίσα Μάθισον, συνεργάτης του σκηνοθέτη στο «Ε.Τ. ο εξωγήινος» και αυτή που φέρει την ευθύνη της κινηματογραφικής διασκευής της ιστορίας που θέλει τη μικρή Σόφι να συνεργάζεται με τον Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα και τη Βασίλισσα της Αγγλίας προκειμένου να αναχαιτιστούν οι κακοί γίγαντες που τρώνε ανθρώπους, κυρίως παιδιά.

Το παραμύθι του Νταλ (συγγραφέας δημοφιλών μυθιστορημάτων όπως το «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας») εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1982 και έχει ήδη γίνει ταινία κινουμένων σχεδίων και θεατρική παράσταση, ενώ η «σπιλμπεργκική» εκδοχή θα αρχίσει να γυρίζεται στις αρχές του 2015 και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το 2016.

 • Παραγωγή

Στην παραγωγή της ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «The BFG» συναντάμε τα ονόματα των Καθλίν Κένεντι, Φρανκ Μάρσαλ, Μάικλ Σιγκλ και Τζον Μάντεν.





Δεν υπάρχουν σχόλια: