WHBC-GR: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική έκρηξη στο αερόπλοιο «Hindenburg» (video+slideshow)

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική έκρηξη στο αερόπλοιο «Hindenburg» (video+slideshow)

Φουντώνει ξανά η συζήτηση για το τι ακριβώς συνέβη με το δυστύχημα του «Hindenburg» (Χίντεμπουργκ). Νέο οπτικό υλικό παρέχει νέα στοιχεία ως προς το τι προκάλεσε την έκρηξη του αερόπλοιου σκοτώνοντας 36 ανθρώπους...



Εβδομήντα επτά χρόνια μετά τη καταστροφή ένα νέο βίντεο δείχνει την καταστροφή από μια άλλη οπτική γωνία. Το βίντεο ανακαλύφθηκε στα αρχεία του Πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών με έδρα το Σαν Αντόνιο του Τέξας, Η έκρηξη που κατέστρεψε το γιγαντιαίο αερόπλοιο Χίντεμπουργκ, προκλήθηκε από στατικό ηλεκτρισμό και συσσώρευση υδρογόνου, μετά την πτήση του μέσα από μια καταιγίδα.

Ο Βρετανός μηχανικός αεροναυπηγικής Τζεμ Στάνσφιλντ είχε αναφέρει ότι στόχος των πειραμάτων, ήταν να αποκλειστούν θεωρίες που αιωρούνται γύρω από την καταστροφή που αποτυπώθηκε μέσω της κάμερας και των φωτογραφικών μηχανών.

Το μοιραίο ταξίδι

Το αερόπλοιο θα έφτανε στον προορισμό του, στο Νιου Τζέρσεί των Η.Π.Α, στις 6 Μαΐου, ώρα 4 τα ξημερώματα. Φτάνοντας στον σταθμό Λέικχερστ, ήρθε αναφορά για άσχημες καιρικές συνθήκες.

Στις 6 το απόγευμα, άρχισε να βρέχει δυνατά και σταμάτησε δεκαπέντε λεπτά αργότερα. Το κέντρο ελέγχου ενημέρωσε τον καπετάνιο του αερόπλοιου, ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για προσγείωση, αλλά το Χίντεμπουργκ είχε απομακρυνθεί αρκετά.


Στις 7.25, αυτόπτες μάρτυρες λένε πως είδαν μία μικρή φλόγα, σε σχήμα μανιταριού, να εμφανίζεται στο πίσω μέρος του αερόπλοιου. Χρειάστηκαν μόλις 34 δευτερόλεπτα, για να καλύψουν οι φλόγες όλο το αεροσκάφος. Πριν ακόμα φτάσει στο έδαφος, το Χίντεμπουργκ είχε καεί ολοσχερώς.

Το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 36 ανθρώπους συνέβη στις 6 Μάη του 1937 όταν το τεράστιο αερόπλοιο ετοιμαζόταν να προσγειωθεί σε αεροναυτική βάση στο Νιου Τζέρσεϊ. Η συντριβή του Χίντεμπουργκ προκάλεσε πλήθος θεωριών ως προς την αιτία.

Στο slideshow που ακολουθεί υπάρχουν εικόνες από χάρτες και από την αλληλογραφία του πληρώματος και των επιβατών του «Hindenburg». Από τις 17.000 επιστολόχαρτα αλληλογραφίας και χάρτες πλοήγησης, περίπου 360 από αυτά άντεξαν τις φλόγες. επειδή είχαν τοποθετηθεί σε ένα προστατευτικό σάκο για να παραδοθούν αργότερα, ασφυκτικά τυλιγμένοι όπου η φωτιά δεν μπόρεσε να τους αγγίξει.





Δεν υπάρχουν σχόλια: