WHBC-GR: 100 γυναίκες δάκρυσαν για τον ρατσισμό (pics)

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

100 γυναίκες δάκρυσαν για τον ρατσισμό (pics)

100 γυναίκες δάκρυσαν για τον ρατσισμό. Μια πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου. Μια διαφορετική έκθεση φωτογραφίας... 

Οδός Τρώων, ένας πεζόδρομος στα Πετράλωνα, κοντά στον λόφο του Φιλοπάππου. Εκεί επέλεξαν οι εμπνευστές να πραγματοποιηθεί αυτή η έκθεση φωτογραφίας. Ο φωτογράφος Dimitris the Athens φωτογράφησε 100 γυναίκες, με θέμα: «100 δάκρυα για τον Ρατσισμό». Γυναίκες διαφορετικές, στην ηλικία και στο επάγγελμα, Ομως ενωμένες για έναν σημαντικό σκοπό. 

Να πούνε ΟΧΙ στον ρατσισμό, να πούνε Ναι στη διαφορετικότητα. Ανάμεσα τους αναγνωρίσιμες γυναίκες όπως η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου αλλά και άγνωστες όπως η νοικοκυρά Βαγγελιώ Μανούσου

Οι Γιατροί του Κόσμου «αγκάλιασαν» αυτή την έκθεση φωτογραφίας όπως έχουν «αγκαλιάσει» χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν μετανάστες στη χώρα μας. Συγκινητική η στιγμή όπου εθελοντές δραματοποίησαν το θέμα της έκθεσης. 

Επαιξαν το γνωστό παιδικό παιχνίδι με την «Ελένη που κάθεται και κλαίει γιατί δεν την παίζουν οι φιλενάδες της». Αυτό το παιχνίδι – όσο και αν μας μοιάζει παιδικό – έχει ένα βαθύτερο νόημα. Γιατί δεν την παίζουν την Ελένη; Μήπως επειδή είναι διαφορετική; Διαφορετική σε τι; Στο χρώμα; Στην καταγωγή; Στην κοινωνική τάξη;

Η έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης στις 4-16 Σεπτεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του METApolis, Αιόλου 48-50 & Κολοκοτρώνη, Μετρό Μοναστηράκι. 

[Ο Dimitris THE Athens]

info:
Dimitris THE Athens official site:

Dimitris THE Athens/facebook




Δεν υπάρχουν σχόλια: