WHBC-GR: Εντοπίστηκε αρχαίο ελληνικό ναυάγιο στα Αιολικά Νησιά, ανοιχτά της Σικελίας (εικόνες)

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Εντοπίστηκε αρχαίο ελληνικό ναυάγιο στα Αιολικά Νησιά, ανοιχτά της Σικελίας (εικόνες)

Ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες ανακάλυψαν ναυάγιο ανοιχτά των Αιολικών Νησιών της κάτω Ιταλίας, περίπου 64 χιλιόμετρα βόρεια της Σικελίας...


Το πλοίο υπολογίζεται ότι βρισκόταν στο βυθό της θάλασσας εδώ και χιλιάδες χρόνια σε βάθος 125 μέτρων. Μεταξύ των ευρημάτων είναι η άγκυρα του πλοίου πιασμένη σε έναν βράχο, ένα θυσιαστήριο με ελληνική επιγραφή, όπως και το φορτίο του, σκορπισμένο στο βυθό. Το πλοίο φαίνεται να μετέφερε αμφορείς με κρασί  και λάδι.

Το πλοίο εκτιμάται να ναυάγησε κατά τη διάρκεια των δεύτερων Καρχηδονιακών Πολέμων όταν η Ρώμη και η Καρχηδόνα ανταγωνίζονταν για τη ναυτική υπεροχή.

Η Ιταλική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη βοήθεια από την οργάνωση Global Underwater Explorer (παγκόσμιοι υποβρύχιοι εξερευνητές), που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για αυτές τις περιπτώσεις για να ανακαλύψει τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τη νέα ανακάλυψη.

Υλικό που δημοσιεύθηκε από τους δύτες της Global Underwater Explorer δείχνει τις έρευνες τους γύρω από το ξύλινο σκάφος, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010 και φέρει το όνομα Παναρέα ΙΙΙ.












Δεν υπάρχουν σχόλια: