WHBC-GR: Πέθανε η ηθοποιός Ανίτα Έκμπεργκ (video)

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Πέθανε η ηθοποιός Ανίτα Έκμπεργκ (video)

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Ανίτα Έκμπεργκ, πρωταγωνίστρια της κλασικής ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι «Γλυκιά Ζωή» (La Dolce Vita)...

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το BBC, η Έκμπεργκ άφησε την τελευταία της πνοή σε κλινική της Ρώμης, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Η Έκμπεργκ γεννήθηκε στη Σουηδία, το 1931. Εργάστηκε ως μοντέλο και το 1950 κατέκτησε τον τίτλο «Μις Σουηδία». Το 1951 ταξίδεψε στις ΗΠΑ για τον διαγωνισμό «Μις Κόσμος» και παρόλο που δεν κατάφερε να διακριθεί εντούτοις κέρδισε ένα συμβόλαιο με την Universal Studios. 

Εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες του Χόλιγουντ, πλάι σε διάσημους πρωταγωνιστές όπως ο Τζον Γουέιν και η Λορίν Μπακόλ, ενώ το 1959 αποφάσισε να συνεχίσει τη σταδιοδρομία της στην Ιταλία. 

To 1960 συμπρωταγωνίστησε στη «Γλυκιά Ζωή» του Φελίνι, στο πλευρό του Μαρτσέλο Μαστρογιάνι. Η σκηνή στη Φοντάνα ντι Τρέβι ήταν αρκετή για να χαρακτηριστεί «σύμβολο του σεξ».

Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας, η Έκμπεργκ συνεργάστηκε με τον Φελίνι στα φιλμ «Βοκκάκιος», «Οι Κλόουν» και «Η Συνέντευξη».






Δεν υπάρχουν σχόλια: