WHBC-GR: Τα χιουμοριστικά, διαδραστικά graffiti του Cheone

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Τα χιουμοριστικά, διαδραστικά graffiti του Cheone

Αν τις συναντούσες στο δρόμο σου, σίγουρα θα έπεφταν στο οπτικό σου πεδίο και θα σε εντυπωσίαζαν. Ο λόγος για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του ιταλού Caiffa Cosimo, γνωστού ως Cheone...

Η εικαστική σκηνή δρόμου της Ελλάδας είναι δυναμική, έχει κυκλοφορήσει στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου και έχει αναδείξει μία σειρά από εξαιρετικούς καλλιτέχνες που με σπρέι ή στένσιλ καταφέρνουν να μεταμορφώσουν την πόλη σε ένα ζωντανό και πολύχρωμο αστικό χώρο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ασχοληθεί με τα graffiti της χώρας και τους καλλιτέχνες τους ενώ την προσοχή μας έχουν τραβήξει και ξένες καλλιτεχνικές δημιουργίες εξίσου εντυπωσιακές και απολαυστικές.

Αυτή τη φορά στρέφουμε το βλέμμα μας στον καλλιτέχνη από την Ιταλία Caiffa Cosimo, ο οποίος με ιδιαίτερο χιούμορ και παιγνιώδη διάθεση, πηγαίνει την graffiti τέχνη ένα βήμα παρακάτω μέσα από τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του. Ογκώδεις και επιβλητικές οι τοιχογραφίες του έχουν μία «κίνηση» και διαδραστικότητα που δημιουργούν ευχάριστες και άκρως ενδιαφέρουσες ψευδαισθήσεις.

Με όπλο του τον ρεαλισμό και με επιρροές από τα κόμικς, ο καλλιτέχνης δημιουργεί στιλιζαρισμένα και παχιά περιγράμματα για να συνθέσει ποπ δημιουργίες στους τοίχους… που σε προσελκύουν με την πρώτη ματιά.





*Περισσότερα από τον καλλιτέχνη μπορείτε να δείτε ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια: