WHBC-GR: Τα Angry Birds έρχονται στη μεγάλη οθόνη

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Τα Angry Birds έρχονται στη μεγάλη οθόνη


Πώς μπορείς να μεταφέρεις στο σινεμά ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια των τελευταίων ετών; Με πολύ κέφι και φαντασία, είναι η απάντηση. Το Angry Birds της Rovio γίνεται ταινία σε παραγωγή Sony Pictures....

Το in.gr συνάντησε τον παραγωγό της ταινίας Τζον Κοέν στο Κανκούν του Μεξικό και έμαθε περισσότερα για το τι πρόκειται να δούμε στη μεγάλη οθόνη.

Το στοίχημα είναι μεγάλο. Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά επιτυχημένο (χρήστες το είχαν «κατεβάσει» 3 δισεκατομμύρια φορές), αλλά η ταινία καλείται τώρα να διαγράψει τη δική της πορεία.

Παρ' όλα αυτά, τα Angry Birds έχουν έναν ισχυρό σύμμαχο. Ο παραγωγός Τζον Κοέν που έχει αναλάβει την παραγωγή της ταινίας, έχει υπάρξει υπεύθυνος για τεράστιες animation επιτυχίες, όπως τα Despicable Me και τα Ice Age. 

«Μάς δόθηκε η δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω στους χαρακτήρες που είχε χτίσει η Rovio, αλλά να τους εξελίξουμε ακόμα περισσότερο. Νομίζω ότι το κοινό θα ενθουσιαστεί που θα μπορέσει να τους δει και να τους ακούσει να μιλούν για πρώτη φορά» λέει ο Τζον Κοέν.

Με αφορμή το τρέιλερ του Angry Birds που μόλις κυκλοφόρησε, ρίχνουμε μια ματιά στην τρισδιάστατη animation περιπέτεια που αναμένεται να φέρει στη μεγάλη οθόνη γνωστούς –και λιγότερο γνωστούς- χαρακτήρες από τον κόσμο του παιχνιδιού.

«Ετοιμάζουμε μία κωμωδία για το ευρύ κοινό. Αυτό που έχουμε ανακαλύψει είναι ότι αυτό που λειτουργεί κάθε φορά είναι η σωματική κωμωδία, είτε κάποιος είναι 5 ετών, είτε 60» μάς είπε από το Κανκούν ο Τζον Κοέν.

«Το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι: Γιατί είναι τόσο θυμωμένα τα πουλιά;»  «Αυτό που μας ενθουσιάζει είναι το γεγονός ότι μπορούμε να μιλήσουμε για την προέλευσή τους, για το πώς δημιουργήθηκε η διαμάχη ανάμεσα στα πουλιά και τα πράσινα γουρουνάκια».

Όπως αποκαλύπτει το τρέιλερ, ήρωας της ταινίας είναι το ανώνυμο κόκκινο πτηνό του παιχνιδιού, το οποίο ζει σε έναν κόσμο ξέγνοιαστο. Μετά από ορισμένα μπλεξίματα, ο ήρωας της ταινίας αναγκάζεται να συμμετάσχει σε σεμινάρια διαχείρισης θυμού, όπου γνωρίζει και άλλους δημοφιλείς χαρακτήρες της ταινίας. Και, φυσικά, θα συναντήσει τα πράσινα γουρουνάκια, τους αντιπάλους των πτηνών.

Την ταινία έχουν σκηνοθετήσει οι Κλέι Κέιτις και Φέργκαλ Ράιλι, ενώ τη φωνή τους δανείζουν οι Τζέισον Σουντέικις, Τζος Γκαντ και Πίτερ Ντίνκλατζ (ο δημοφιλής χαρακτήρας του Game of Thrones).


Δεν υπάρχουν σχόλια: