WHBC-GR: Υποψήφιος για 7 βραβεία ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Υποψήφιος για 7 βραβεία ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου

Ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου έλαβε επτά υποψηφιότητες στα British Independent Film Awards και έγινε η ταινία που οδηγεί την «κούρσα» των φετινών βραβείων...

Με επτά υποψηφιότητες στα Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητων Ταινιών (MBIFAs), ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου έγινε η ταινία που οδηγεί την «κούρσα» των φετινών βραβείων, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Οι ταινίες «45 Years» και «Macbeth» ακολουθούν με έξι υποψηφιότητες.

Στα βραβεία συμμετέχουν 28 διαφορετικές ταινίες βρετανικής παραγωγής (ο «Αστακός» είναι συμπαραγωγή πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και το Ηνωμένο Βασίλειο) και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 6 Δεκεμβρίου, σε μια τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο. 

[Ο Γιώργος Λάνθιμος]

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια στις εξής κατηγορίες: Καλύτερη σκηνοθεσία (Γιώργος Λάνθιμος), καλύτερη ερμηνεία α’ ανδρικού ρόλου (Colin Farrell), β’ γυναικείου ρόλου (Olivia Colman), β’ ανδρικού ρόλου (Ben Whishaw), καλύτερου σεναρίου (Λάνθιμος-Φιλίππου), καλύτερης παραγωγής, καλύτερης ανεξάρτητης ταινίας.

Η υπόθεση

Μετά από 12 χρόνια γάμου, ο Ντέιβιντ μένει μόνος του. Μοιραία, μεταφέρεται στο “Ξενοδοχείο” όπου έχει 45 μέρες καιρό να βρει ένα ταίρι από τις γυναίκες που βρίσκονται εκεί για τον ίδιο σκοπό. Όταν λήξει η προθεσμία θα μεταμορφωθεί σε ζώο της αρεσκείας του και θ' αφεθεί ελεύθερος να ζευγαρώσει στη φύση. Ο Ντέιβιντ θέλει να γίνει αστακός...

Δείτε εδώ αναλυτικά τις υποψηφιότητες





Δεν υπάρχουν σχόλια: