WHBC-GR: Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ στην Αθήνα

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ στην Αθήνα

Τρία χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα και μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι ο γάλλος φιλόσοφος, δοκιμιογράφος και μυθιστοριογράφος Πασκάλ Μπρυκνέρ έρχεται στην Ελλάδα για μια ανοιχτή συζήτηση με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι), την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στις 7.00 μ.μ...

Μια από τις πιο φωτεινές, δραστήριες και διεθνώς αναγνωρισμένες μορφές της σύγχρονης γαλλικής κουλτούρας, ο Πασκάλ Μπρυκνέρ θα συζητήσει με τον έλληνα συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό τέχνης και πολιτισμού για τον θρησκευτικό φανατισμό και την τρομοκρατία, για την Ευρώπη και την ενοχική αντιμετώπιση της Ιστορίας της αλλά και για τα ερωτικά ταμπού, την κρίση και την ευτυχία.

Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ είναι γνωστός στη χώρα μας από το φημισμένο μυθιστόρημά του «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα», που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Ρομάν Πολάνσκι, καθώς και από δοκίμια όπως «Η νέα ερωτική αναρχία», «Η αέναη ευφορία: δοκίμιο για το καθήκον της ευτυχίας», «Η τυραννία της μεταμέλειας» ή «Το παράδοξο του έρωτα». Έχει τιμηθεί με μερικά από τα μεγαλύτερα γαλλικά λογοτεχνικά βραβεία (Médicis Δοκιμίου, Renaudot κ.ά.)

Στα ελληνικά κυκλοφορεί τώρα το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημά του «Ένας καλός γιος» (Πατάκης, 2015) αφιερωμένο στον αντισημίτη και ρατσιστή πατέρα του, ως φόρος μνήμης και συγχώρεσης.

Διαβάστε εδώ την πρόσφατη συνέντευξη του Πασκάλ Μπρυκνέρ στο BHMAGAZINO για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία, τη μετανάστευση, την αγάπη, την απιστία, την οικογένεια και την ευτυχία





Δεν υπάρχουν σχόλια: