WHBC-GR: Η κιτς πλευρά των Χριστουγέννων

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Η κιτς πλευρά των Χριστουγέννων

Όσο υπάρχουν πατρικά, τα Χριστούγεννα πάντα θα σημαίνουν φολκλόρ μπόλικο και κόκκινο σατέν από τα μπουτάκια του αλεξιπτωτιστή-βατραχανθρώπου-σε κουνιστή καρέκλα-αυτοκόλλητου-στίκερ-αρκουδιού Αϊ Βασίλη...

Όσο υπάρχουν πατρικά, τα Χριστούγεννα πάντα θα κυκλοφορείς σε σπίτια που θα μοιάζουν φάτνες , με Μαρία & Ιωσήφ τη νέα γενιά γονέων insta-φωτογραφούμενων σε σκηνικά που θα μοιάζουν σαν να έφτυσε ο Σάντα Κλάους χρυσόσκονες, λαμπάκια, γκι και γιρλάντες στους πιο αχρείαστα αναγκαίους συνδυασμούς που στόχος εξαρχής είναι να μην βγάζουν νόημα.

Όσο υπάρχουν πατρικά, τα Χριστούγεννα πάντα θα θυμάσαι ότι δεν έχεις βρει τον τρόπο που ξεκολλάνε τα ευφυέστατα χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα χωρίς να μοιάζει μετά το τζάμι με μάχη μάγισσας , την ώρα που κοντεύεις να χάσεις ολόκληρο το παράθυρο της κουζίνας αλλά το μισό έλκηθρο είναι ακόμα κολλημένο από την πρώτη δημοτικού σου.


Η αγορά φυσικά κάνει το καθήκον της και κάθε χρόνο φροντίζει να σηκώνει εκ μέρους καπιταλισμού το μεσαίο δάχτυλο ενός Ρώσου Αναγεννησιακού Γούνινου Χρυσοποίκιλτου Αγγέλου κάνοντας ευτυχισμένους τους δικούς σου ανθρώπους, για τους οποίους κάθε φορά που θα επιχειρείς να στολίσεις μοντέρνα τον χώρο σου, η μεταφερόμενη γονιδιακά κιτς πλευρά του εαυτού σου θα χάνει πόντους τιμιότητας.

Η αγορά λοιπόν ανοίγει τα εποχιακά της φοράει την Άρτα τα Γιάννενα και το Ρoβανιέμι, κολλάει ταμπελάκια CEO και κινέζικα barcode γεμίζοντας τα ράφια της πληθωρικά, φορτωμένα, χρυσοσκονισμένα και γεμάτα εμπορικούς οργασμούς οι οποίοι ανυπομονούν να μεταφερθούν στο σαλόνι του σπιτιού σου.

Ντύθηκε χριστούγεννα ο μικρόκοσμός μας και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα για το που μπορεί να φτάσει η φαντασία ενός μυαλού τερματίζοντας αισθητική χρησιμοποιώντας αναισθητική. 























Δεν υπάρχουν σχόλια: