Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Το Βατικανό όπως δεν το έχετε ξαναδεί - Άγρια ζώα και είδη που κινδυνεύουν σε ένα εκθαμβωτικό νίdeo projection

Εικόνες από όμορφα τοπία του πλανήτη, λιοντάρια, πεταλούδες και σπάνια ζώα εναλλάσσονταν με σκηνές της μόλυνσης του πλανήτη σε μια εκθαμβωτική προβολή στην περίφημη πρόσοψη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό την Τρίτη (8/12) το βράδυ...

Την ώρα που οι παγκόσμιοι ηγέτες προσπάθεια να καταλήξουν σε μια ιστορική συμφωνία για το κλίμα στο Παρίσι, το light show, με τίτλο "Fiat Lux (γενηθήτω φῶς): Φωτίζοντας το κοινό μας σπίτι", περνούσε το μήνυμα της καθολικής εκκλησίας για τον πλανήτη στο πιο εμβληματικό της κτίριο. 

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν το σόου που κράτησε σχεδόν μια ώρα και που αντί για μουσική, συνόδευαν ήχοι του δάσους και οι κραυγές των ζώων.   Μεταξύ των εντυπωσιακών εικόνων που συνέθεσαν το επιβλητικό πρότζεκτ, ήταν και φωτογραφίες των διάσημων φωτογράφων του National Geographic και των Sebastiao Salgado και Steve McCurry.   

Η πρωτοβουλία, που υποστηρίχθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα, είχε ως στόχο να υπογραμμίσει την ώθηση της Καθολικής Εκκλησίας για την προστασία του περιβάλλοντος και ήταν αφιερωμένη στην άγρια ζωή και ομορφιά του πλανήτη. 
Δημοσίευση σχολίου