WHBC-GR: «Η επιστροφή»: Ο Ντι Κάπριο αγκαλιά με το πρώτο του Όσκαρ

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

«Η επιστροφή»: Ο Ντι Κάπριο αγκαλιά με το πρώτο του Όσκαρ

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, «Η Επιστροφή» είναι μια καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία που αποτυπώνει την περιπέτεια επιβίωσης ενός άντρα και την ασυνήθιστη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος...

Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, που τον θεωρούν στη συνέχεια νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του ενός μέλους της ομάδας, του Τζον Φιτζέραλντ.

Την «Επιστροφή» σκηνοθετεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου:

«Νομίζω ότι είναι μια ιστορία που έπρεπε να ειπωθεί. Υπάρχουν πολλά θέματα που είναι επίκαιρα σήμερα. Αναλύουμε την έννοια της εκδίκησης. Υπάρχει η σχέση πατέρα-γιου, ενός γιου που υφίσταται φυλετικές διακρίσεις. Η ταινία έχει να κάνει επίσης με την καρτερία, την υπομονή και την ευελιξία. Είναι μια περιπέτεια. Υπάρχουν θεαματικές, επικές σκηνές δράσης, αλλά ταυτόχρονα πολλές συναισθηματικές στιγμές και προσωπικά πράγματα».

Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε έξι μήνες. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων χρησιμοποιήθηκε μόνο φυσικό φως, κάτι που προκάλεσε αναρίθμητα προβλήματα. Οι τοποθεσίες που επιλέχτηκαν ήταν στον Καναδά και την Νότια Αργεντινή. Το κρύο στις περιοχές αυτές ήταν τσουχτερό, ενώ οι συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες. Συνεργείο και ηθοποιοί υπέφεραν πολύ μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγωγή.

«Δεν έχω ξανακάνει ταινία όπου όλοι μας και εγώ να κάνουμε τόσες πολλές πρόβες. Κάθε μέρα ήταν σαν να είμαστε στο θέατρο. Έπρεπε να δουλεύουμε με την κάμερα, με όλα τα διαφορετικά τμήματα και να συγκεκριμενοποιούμε τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε αυτή την ώρα μετά την ανατολή του ήλιου και λίγο πριν τη δύση, που ήταν τα χρονικά διαστήματα που κάναμε τα γυρίσματα κάθε μέρα. Ήταν ένας τρελός αγώνας. Έμοιαζε με έναν τρόπο σαν να κάνεις τηλεοπτικό live. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της έντασης έχει αποτυπωθεί νομίζω στην ταινία» επισήμανε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Στην επική αυτή περιπέτεια πρωταγωνιστούν επίσης οι: Τομ Χάρντι, Τζόσουα Μπερτζ, Ουίλ Πούλτερ, Ντόναλ Γκλίσον, Φόρεστ Γκούντλακ.

«Η Επιστροφή» είναι υποψήφια για τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και είναι πολύ πιθανό να προσφέρει στον Λεονάρντο ντι Κάπριο του πρώτο του, πολυπόθητο Όσκαρ. Βγαίνει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Ιανουαρίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: