WHBC-GR: Το «Αϊβαλί» του Soloup συνεχίζει το ταξίδι του στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Τουρκία.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Το «Αϊβαλί» του Soloup συνεχίζει το ταξίδι του στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Τουρκία.

Το graphic novel «Αϊβαλί» (εκδόσεις Κέδρος) στην τρίτη του πλέον έκδοση και έχοντας ήδη διανύσει πολλά χιλιόμετρα μέσα από μια σειρά εκθέσεων και παρουσιάσεων σε όλη την  Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μυτιλήνη, Χανιά, Βόλο, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Σητεία, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη…), ετοιμάζεται τώρα και για τα ευρωπαϊκά του ταξίδια...

Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο του 2015 στην Ραβέννα της Ιταλίας με την παρουσίασή του στο «11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρεαλιστικών Κόμικς». Τώρα το ταξίδι συνεχίζεται στο Βέλγιο, την Γαλλία και την Τουρκία και θα διαρκέσει από τις 24 Μαΐου μέχρι και τις 19 Ιουνίου. 

Συγκεκριμένα: 

1) Βέλγιο Βρυξέλλες, Τρίτη, 24 Μαΐου, ίδρυμα deBuren ( «Γείτονες»), ώρα: 19:0-21:30 

Το «Αϊβαλί» έχει προσκληθεί από το πολιτιστικό ίδρυμα deBuren ("γείτονες")  για ένα αφιέρωμα στην Ελληνική κρίση. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην Ελληνική κρίση μέσα από τη ματιά  νέων Ελλήνων ποιητών ενώ το δεύτερο θα εστιάζεται στο graphic noel «Αϊβαλί» και στους αντικατοπτρισμούς του στην  νεότερη και σύγχρονη ιστορία .   

(Σημ: Ο φλαμανδο-ολλανδικός οίκος deBuren ("γείτονες") επικεντρώνεται κυρίως στον πολιτισμό των Κάτω Χωρών μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και αφιερωμάτων  σχετικά με τον πολιτισμό, την επιστήμη, την πολιτική και την κοινωνία στη Φλάνδρα, τις Κάτω Χώρες και την Ευρώπη. Είναι ένα μέρος όπου οι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους. www.deburen.eu (για την εκδήλωση εδώ.

2) Γαλλία Παρίσι, εκδόσεις Steinkis. 

Υπογραφές του graphic novel από τον Soloup σε βιβλιοπωλεία:   

Τετάρτη 25 Μαΐου, βιβλιοπωλείο BD NET NATION 
Ο εκδοτικός οίκος Steinkis ο οποίος έχει κυκλοφορήσει το «Αϊβαλί»  στα Γαλλικά διοργανώνει signing session του Soloup στο βιβλιοπωλείο BD NET NATION (36 Boulevard de Charonne ) από τις 4 μέχρι τις7 το απόγευμα.   

Πέμπτη 25 Μαίου, βιβλιοπωλείο LA RUBRIQUE A BULLES  
Την επόμενη μέρα οι υπογραφές για το «Aivali» θα συνεχιστούν στο βιβλιοπωλείο LA RUBRIQUE ABULLES (110 Boulevard Richard Lenoir) από τις 5 μέχρι τις 8 τι απόγευμα.   

Παρίσι, 27- 28 Μαίου: Σαλόνι Βαλκανικού βιβλίου.   
Το «Αϊβαλί» και ο Soloup προσκεκλημένοι στο φετινό Salon du livre des Balkans (65 rue des GrandsMoulins) . Το Σάββατο 28 Μαίου συμμετοχή στο πάνελ «Ταξιδιωτικά σημειωματάρια» (“Les carnes desvoyage”) με παρουσίαση του Soloup για το «Αϊβαλί» («Μια Ιστορία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας») (περισσότερες πληροφορίες: http://livredesbalkans.eklablog.com/ )   

3) Τουρκία Κωνσταντινούπολη, 16 Ιουνίου: 

Παρουσίαση της τούρκικης έκδοσης «Ayvali» στο Ίδρυμα Ιστορίας (Tarih Vakfi)  

Επίσημη πρώτη παρουσίαση του «Αϊβαλί» («Ayvali») στην Τουρκία από τις εκδόσεις «Istos» στο Ίδρυμα Ιστορίας (Tarih Vakfi). Για το graphic novel θα μιλήσει ο Ömer Madra (ακαδημαϊκός, συγγραφέας, δημοσιογράφος) και ο Soloup. 

Αϊβαλίκ: 17-18 Ιουνίου.    

Το «Αϊβαλί» επιστρέφει για πρώτη φορά στην πατρίδα του Ayvalik, προσκεκλημένο από το AIMA (Ayvalık international Music Academy) και του AKSV (Ίδρυμα Πολιτισμού και Τέχνης Αϊβαλιού) οι οποίοι και διοργανώνουν την παρουσίαση.    

(Να σημειώσουμε πως το «Αϊβαλί» που κυκλοφορεί στα τουρκικά από τις εκδόσεις «Istos», μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια, τα πυκνά δημοσιεύματα στον τύπο της Τουρκίας, όπως και την καταγραφή του στην πρώτη θέση των Top 10 σε πωλήσεις πολλών βιβλιοπωλείων της Κωνσταντινούπολης, προχωρούν στην δεύτερη έκδοση).



Δεν υπάρχουν σχόλια: