WHBC-GR: The Pole House, το σπίτι που «επιπλέει» στον αέρα (video)

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

The Pole House, το σπίτι που «επιπλέει» στον αέρα (video)

Αυστραλία, πολιτεία Βικτόρια, παραλία Fairhaven, έξι χιλιόμετρα, ωκεανός. Μία από τις πιο φωτογραφημένες κατοικίες, το σπίτι που επιπλέει στον αέρα πάνω από τη θάλασσα, το διάσημο Pole House, περιμένει εδώ και έναν χρόνο και πάλι ενοικιαστές...

Η ψευδαίσθηση χάνεται μόλις περπατήσεις την 23 μέτρων μήκους γέφυρα που ενώνει την κατοικία με τη στεριά. Στηρίζεται πάνω σε ένα ύψους 30 μέτρων «κοντάρι» από χάλυβα που επιτρέπει τη δημιουργία αυτής της πλήρους οφθαλμαπάτης. Αυταπάτης;

Χτίστηκε, αρχικά, τη δεκαετία του '70 από τον Φρανκ Ντίξον και, από το 2013 έως το 2014, επανασχεδιαζόταν από τον Φράνκο Φιορεντίνι του αυστραλιανού γραφείου F2 Architecture: Συρόμενες τζαμαρίες από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι, παντού, για να προσφέρεται 360 μοιρών ανεμπόδιστη θέα.

Η διαμονή εκεί - με αιωρούμενο τζάκι αλλά και την τελευταία λέξη οικιακής τεχνολογίας - κοστίζει λίγο πάνω από 3.500 δολάρια Αυστραλίας την εβδομάδα, την περίοδο off season και κοντά στα 5.000 τον Ιανουάριο, καρδιά του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο.

Δεν είναι τυχαίο που οι πρώτοι επτά μήνες του '15 ήταν σχεδόν «κλεισμένοι» και η διαθεσιμότητα τους επόμενους πέντε μήνες ήταν περιορισμένη.


είτε επίσης στην Αυστραλία το "Σπίτι κρεμασμένο στο κενό" ► εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια: