WHBC-GR: Ο Μπομπ Ντίλαν δεν θα παραλάβει το Νομπέλ Λογοτεχνίας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ο Μπομπ Ντίλαν δεν θα παραλάβει το Νομπέλ Λογοτεχνίας

Ο Μπομπ Ντίλαν δεν θα ταξιδέψει στη Σουηδία για να παραλάβει το Νομπέλ Λογοτεχνίας, όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία...


Η Ακαδημία ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι έλαβε επιστολή από τον ίδιο τον μουσικό, στην οποία ανέφερε ότι «επιθυμούσε να παραλάβει το βραβείο του ο ίδιος, αλλά έχει άλλες υποχρεώσεις που καθιστούν την παρουσία του στην τελετή δυστυχώς αδύνατη».

Το Νομπέλ Λογοτεχνίας -ίσως, το πιο πολυσυζητημένο στην ιστορία του θεσμού- απονεμήθηκε στον Μπομπ Ντίλαν στις 13 Οκτωβρίου.

Ο 75χρονος Ντίλαν μετά από 15 ημέρες σιγής, εμφανίστηκε και δήλωσε κι ενθουσιασμένος με τη βράβευση του.

Μιλώντας στην Telegraph, στα τέλη Οκτωβρίου, είχε πει ότι θα μεταβεί στη Στοκχόλμη για την απονομή. 

«Η Σουηδική Ακαδημία σέβεται την απόφαση του Μπομπ Ντίλαν. Είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι και αδύνατον, να μην μπορεί κάποιος να πάει στη Στοκχόλμη για να παραλάβει το βραβείο», υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της, αναφέροντας τις περιπτώσεις των συγγραφέων Ντόρις Λέσινγκ και Χάρολντ Πίντερ. Και οι δύο δεν παρέστησαν στην τελετή για λόγους υγείας ενώ η Αυστριακή Ελφρίντε Γέλινεκ αρνήθηκε να πάει επειδή πάσχει από αγοραφοβία.

Ο Μπομπ Ντίλαν απέφυγε να επικοινωνήσει με τα μέλη της επιτροπής που τον βράβευσε. Άφησε τους συνεργάτες του να μιλήσουν εκ μέρους του.

Η απονομή των βραβείων είναι προγραμματισμένη για τις 10 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 



Δεν υπάρχουν σχόλια: