Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

WOW (V for V): Ένα σύγχρονο ελληνικό πολιτικό κόμικ για τη μνημονιακή Ελλάδα

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το πρώτο σύγχρονο ελληνικό πολιτικό κόμικ με τίτλο WOW (V for V) της Χρύσας Ariadni Κουσελά (σχέδιο, σενάριο, χρώμα), του Ari Παπαδόπουλου (σενάριο), του Δημήτρη Jimko Σωτηράκη (σχέδιο) και του Δήμου Κωτσόπουλου (χρώμα)...

Για να παραχθεί το εξώφυλλο έγινε επιλογή από την ARIADNI ανάμεσα από χιλιάδες φωτογραφίες που εξυπηρετούν το κατάλληλο ύφος και με την συνδρομή των Εκδόσεων Πατάκη, των ARIADNI JIMKOS &του Απόλλωνα Διαμάντη απο την Καλών Τεχνών μετρήθηκαν οι όγκοι, τα μεγέθη, η τοποθέτηση, λαμβάνοντας υπόψιν την παραμικρή λεπτομέρεια και μετά από μέρες δουλειάς!


Θα μιλήσουν οι:

  • Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός - συγγραφέας
  • Ντέπυ Βρεττού, διεθνείς συμπαραγωγές ΕΡΤ, ραδιοφωνική παραγωγός
  • Βλάσης Μισσός, οικονομολόγος
  • Άρτεμις Μοσχολέα, από τον κινηματικό χώρο
  • Σπύρος Ορνεράκης, σκιτσογράφος εικονογράφος
Την εκδήλωση θα συντονίσουν η Νιόβη Μπεκρή Κριτικός Τέχνης και ο Μάκης Ρουσομάνης συγγραφέας. Τέλος οι δημιουργοί του έργου θα παρευρεθούν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

INFO
Σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 20:30
IANOS: Σταδίου 24
Παρουσίαση βιβλίου: WOW (V for V)
Χρύσα Ariadni Κουσελά, Aris Παπαδόπουλος,
Δημήτρης Jimkos Σωτηράκης, Δήμος Κωτσόπουλος

FaceBook: https://www.facebook.com/WOWcomicgreece/

WOW (V for V)

WOW: Το πρώτο σύγχρονο ελληνικό πολιτικό κόμικ, μια εικαστική αποτύπωση στο αδιαμφισβήτητο πρώτο κεφάλαιο του ευρωπαϊκού δράματος που συνεχίζει ακάθεκτο να εκτυλίσσεται και να επηρεάζει τις τύχες των ευρωπαϊκών λαών.

Μια προσέγγιση όπως την αντιλήφθηκαν και  τη σκηνοθέτησαν οι δημιουργοί του WOW, αξιοποιώντας στοιχεία από τον πραγματικό και φανταστικό κόσμο, με πυρήνα τα σημαντικότερα γεγονότα της μνημονιακής Ελλάδας και με αποκορύφωμα το ελληνικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Μια επική μάχη ανάμεσα σε έναν Έλληνα «ήρωα» της Ευρώπης, που μαζί με τους πολύτιμους συμμάχους του αγωνίζεται για την ελευθερία και τη δημοκρατία, ενάντια στα «τέρατα» της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.

Μια μάχη στην αρένα της διαπραγμάτευσης του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη με το κωδικό όνομα V απέναντι στην απολυταρχική ελίτ της Ευρώπης, τον στρατό των Τροϊκανών και τον Ευρωπαϊκό Μινώταυρο.

Ήρωες και γνωστοί χαρακτήρες πυροδοτούν μια σύγχρονη εποχή επαναστάσεων όπου η παλιά Ευρώπη απειλείται, ενώ ο ερχομός της νέας κυοφορεί θαύματα. Μια εποχή όπου οι οικονομολόγοι καλούνται να γίνουν ήρωες και οι ήρωες οικονομολόγοι.

  • Σενάριο: Χρύσα Ariadni Κουσελά, Aris Παπαδόπουλος
  • Σχέδιο: Δημήτρης Jimkos Σωτηράκης, Χρύσα Ariadni Κουσελά
  • Χρώμα: Χρύσα Ariadni Κουσελά, Δήμος ΚωτσόπουλοςΔημοσίευση σχολίου