WHBC-GR: Η CIA χρησιμοποίησε τον Γιούρι Γκέλερ σε πείραμά της για να τεστάρει τις ικανότητες του.(video)

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Η CIA χρησιμοποίησε τον Γιούρι Γκέλερ σε πείραμά της για να τεστάρει τις ικανότητες του.(video)

Στα άδυτα της CIA φαίνεται ότι βρέθηκε πριν από αρκετά χρόνια ο γνωστός από τις εμφανίσεις του και στη χώρα μας Γιούρι Γκέλερ (Uri Geller), ο οποίος ισχυρίζεται ότι διαθέτει τηλεπαθητικές ικανότητες...
 
Τα αποχαρακτηρισμένα πλέον απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών αποκαλύπτουν ότι ο Uri Geller γνωστός για την ικανότητα του να λυγίζει κουτάλια με τη δύναμη της σκέψης, υποβλήθηκε σε σειρά πειραμάτων, επί μία εβδομάδα, στο Stanford Research Institute το 1973.   

   ♦ Ο Uri Geller / Photo: dailymail.co.uk

Σύμφωνα με τα έγγραφα, εξετάστηκε μέσα από τα πειράματα του προγράμματος Stargate,  ο τρόπος με τον οποίο οποιεσδήποτε ικανότητες του Γκέλερ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την υπηρεσία.   

  ♦ Ο Uri Geller, απεικονίζεται το 2008, χρησιμοποιείται τις ψυχικές του δυνάμεις  κατά την διάρκεια     των γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ του BBC

Κατά τη διάρκεια των οκτώ ημερών της παραμονής του, ο Geller υποβλήθηκε σε διάφορα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν από τους επιστήμονες, όπως να μαντέψει εικόνες χρησιμοποιώντας τις παραφυσικές του δυνάμεις.   

Φαίνεται ότι ο Geller τα πήγε καλά, αφού οι ερευνητές κατέληξαν ότι «θεωρούμε ότι έχει αποδειχθεί η παραφυσική ικανότητα αντίληψης του με πειστικό και σαφή τρόπο.»   

Το πρόγραμμα Stargate ακυρώθηκε πάντως το 1998 λόγω αμελητέων αποτελεσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: