WHBC-GR: Πέθανε η «πριγκίπισσα του γαλλικού κινηματογράφου», Mireille Darc

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Πέθανε η «πριγκίπισσα του γαλλικού κινηματογράφου», Mireille Darc

Σε ηλικία 79 ετών πέθανε, τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Mireille Darc, μια από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς του γαλλικού κινηματογράφου...

Η Mireille Darc, ο μεγάλος έρωτας του Alain Delon, είχε γεννηθεί στις 15 Μαΐου του 1938 και τα τελευταία χρόνια της ζωής της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.


Η πριγκίπισσα του γαλλικού κινηματογράφου, όπως την αποκαλεί το Paris Match, και πετυχημένη φωτογράφος «είχε υποστεί τρίτο εγκεφαλικό επεισόδιο τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ νοσηλευόταν για δύο εγκεφαλικές αιμορραγίες από τις 19 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, υπενθυμίζει το RTL.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Mireille Christiane Gabrielle Aimée Aigroz και γεννήθηκε στην Τουλόν. Το καλλιτεχνικό της επίθετο το πήρε από τον ποταμό Arc.

Το 1968, συνάντησε τον άνδρα της ζωής της, Alain Delon. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά καΚι μια από τις ωραιότερες ιστορίες αγάπης του γαλλικού κινηματογράφου.

Οι δυο τους έζησαν 15 χρόνια μαζί και γύρισαν 6 ταινίες μεταξύ των οποίων και το Μπορσαλίνο την τεράστια εμπορική επιτυχία. Δεν σταμάτησαν ποτέ να αγαπιούνται ακόμα και μετά τον χωρισμό τους, που προέκυψε επειδή εκείνη δεν ήθελε παιδιά.

Την δεκαετία του 70 καθιερώθηκε ως sex symbol του γαλλικού σινεμά και αξέχαστη είναι η εμφάνισή της στην ταινία «Le Grand Blond avec une chaussure noire» του 1972, «Ο Μεγάλος Ξανθός».

Το 1980 υποβλήθηκε σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς και τρία χρόνια μετά πέφτει θύμα σοβαρού τροχαίου.

Μετά τον χωρισμό της από τον Alain Delon βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά του Πιερ Μπαρέ αλλά εκείνος φεύγει από την ζωή στα 53 του χρόνια.

Από το 2002 ήταν παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Πασκάλ Ντεσπρέ.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, έκανε σπουδαίο αγώνα υπέρ των αστέγων.

Είχε γίνει ευρύτερα γνωστή υποδυόμενη την κόρη του διάσημου γάλλου κωμικού Λουί ντε Φινές, στην ταινία «Pouic-Pouic».


Δεν υπάρχουν σχόλια: