WHBC-GR: Το κίτρινο υποβρύχιο των Beatles επιστρέφει

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Το κίτρινο υποβρύχιο των Beatles επιστρέφει

Ήταν το 1966 όταν οι Beatles, στο ύψος της καλλιτεχνικής ωριμότητάς τους και λίγο πριν παρασυρθούν στη δίνη της Γιόκο Ονο, ξεπέρασαν το φράγμα του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων με το «Yellow Submarine», από το άλμπουμ «Revolver»...

Για μερικούς ήταν ένα όραμα αριστουργηματικό αφιερωμένο στον κόσμο των παιδιών, γιατί πολλούς άλλους τα οράματα ήταν συνέπειες των υπερβολών του LSD. Δύο χρόνια αργότερα, στο καυτό ’68 των αγώνων για τα πολιτικά δικαιώματα, η ιστορία των Beatles έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων, σε σκηνοθεσία του Τζορτζ Ντάνινγκ (The Beatles: Yellow Submarine). Διαδραματιζόταν στον υπέροχο κόσμο του Pepperland, ένας παράδεισος στον πυθμένα του ωκεανού, όπου βασιλεύουν η μουσική, τα χρώματα, τα λουλούδια και η αγάπη.

Για να γιορτάσει την 50ή επέτειο της κυκλοφορίας του, το «Yellow Submarine» θα κολυμπήσει πάλι στους κινηματογράφους. Σύμφωνα με τους New York Times, η ταινία θα παιχτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Ιρλανδία αυτό το καλοκαίρι για να γιορτάσει τα πενήντα χρόνια από την κυκλοφορία της. 

«Οι εικόνες έχουν αποκατασταθεί σε 4K ψηφιακή ανάλυση, η κίνηση έχει καθαριστεί καρέ-καρέ, στο soundtrack, με τραγούδια όπως το Day in the Life και το Lucy in the Sky with Diamonds, έγινε remix στα Abbey Road Studios, όπου οι Beatles κατέγραψαν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς τους». Τα εισιτήρια πωλούνται από χθες. Και μένει να δει κανείς όχι μόνο τι πιάνει η μπογιά των Beatles, αλλά πόσους θα κάνει να ονειρευτούν το κίτρινο υποβρύχιό τους.




  

Δεν υπάρχουν σχόλια: