WHBC-GR: Ο Θανάσης Βέγγος «τρέχει» και σε τοίχο της Πάτρας – Υπέροχο mural (εικόνα – video)

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ο Θανάσης Βέγγος «τρέχει» και σε τοίχο της Πάτρας – Υπέροχο mural (εικόνα – video)

Στην πόλη της Πάτρας βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά mural στη χώρα. Ο λόγος για μία υπέροχη αναπαράσταση σε τοίχο, της μορφής ενός από τους πλέον αγαπημένους έλληνες ηθοποιούς, τον «Καλό Άνθρωπο» του ελληνικού κινηματογράφου. Ο λόγος, φυσικά, για τον Θανάση Βέγγο...

«Υπεύθυνοι» για το καλλιτεχνικό αριστούργημα είναι Political Stencil που έβαλαν όλοι τους τη μαεστρία στον πλαϊνό τοίχο πολυκατοικίας επί της οδού Γούναρη 146, με την ευγενική χορηγία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών.

Πρόκειται για μία τεράστια απεικόνιση του Θανάση Βέγγου από την ταινία «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση» στην οποία ο αγαπημένος ηθοποιός, κατά την προσφιλή κινηματογραφική του συνήθεια, έτρεχε. Αυτή είναι η 10η και προτελευταία τοιχογραφία που δημιουργείται για το φετινό Artwalk 3.

Οι Political Stencil, είναι απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και συναφών σχολών γραφιστικής. Όπως εξηγούν οι ίδιοι είναι «ένα σύνολο ανθρώπων τυχαίας σύνθεσης, που προέκυψε από μια κοινή αναγκαιότητα. Κοινό στοιχείο όλων τους είναι η τεχνική του stencil και το περιεχόμενο αυτής, το οποίο εμπεριέχει άμεσα ή έμμεσα πολιτικό μήνυμα και σχολιασμό».

Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο στις 29 Μαΐου 1926 και απεβίωσε στις 3 Μαΐου 2011. Ήταν έλληνας κωμικός ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και ιδρυτής της εταιρείας ΘΒ Ταινίες Γέλιου. Είχε παίξει σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και είχε σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) ακόμη επτά ταινίες. Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ μέχρι και το τέλος της ζωής του συνέχιζε να εμφανίζεται σε ταινίες, στην τηλεόραση και το θέατρο. θα μείνει γνωστός πάντα ως ο «Καλός μας άνθρωπος».

Απόσπασμα από την ταινία «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση»




  

Δεν υπάρχουν σχόλια: