WHBC-GR: Ονειρεμένα σπίτια στην Ελλάδα

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ονειρεμένα σπίτια στην Ελλάδα

Όλοι μας έχουμε φαντασιωθεί την ζωή μας σε κάποιο καλύτερο σπίτι. Ναι, ακόμα κι αν λατρεύεις το σπίτι σου, όπως ακριβώς είναι, και όλες τις αναμνήσεις που έφτιαξες μέσα σ’ αυτό. Κάποια σπίτια είναι απλά τέλεια, και θες να μείνεις εκεί...

Και ξέρεις ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Κι ας υπάρχουν και στην Ελλάδα. Ας είναι, όμως, εμείς λέμε να φαντασιωθούμε σήμερα, χωρίς να ντρεπόμαστε. Επειδή, κοίτα κάτι σπίτια…

Ένα μοντέρνο και μινιμαλιστικό θαύμα στη Ρόδο, ας πούμε. Με μία γιγάντια πισίνα, επειδή μας αξίζει.

Αυτό το τέλειο εξοχικό στην παραλία Κουνούπι, για να τρέχουμε πάνω-κάτω στην αυλή με τα δώδεκα σκυλιά μας (στην φαντασίωση έχουμε δώδεκα σκυλιά, και δε θέλεις να ξέρεις πόσες γάτες).

Ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο νησιώτικο σπίτι, αυτό το αριστούργημα στην Οία, απ’ όπου θα χαζεύαμε καθημερινά και την ανατολή, και το ηλιοβασίλεμα.

Η Villa Ypsilon στην Πελοπόννησο είναι ένα από τα κορυφαία δείγματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα (δείτε εδώ εικόνες►)

Ο ορισμός της λέξης “χαλαρά” στην Θάσο. Και να πούμε ότι λατρεύουμε αυτές τις αυστηρές γραμμές.

Αυτός ο κυριολεκτικός πύργος στα Χανιά. Κι ας μην έχουμε αρκετά μαλλιά για να τα κρεμάμε απ’ το παράθυρο.

Η εντυπωσιακή κατοικία στα Μέγαρα που απέσπασε το Βραβείο Haüser 2016 ως η καλύτερη κατοικία στην Ευρώπη (δείτε εδώ εικόνες και video►)

Στην Σύρο, θα μπορούσαμε να αράζουμε, να πίνουμε το μοχίτο μας, να αράζουμε λίγο παραπάνω, να πίνουμε ακόμα ένα μοχίτο… ξανά και ξανά μέχρι να πεθάνουμε, πιθανότατα.

Αυτή η κινηματογραφική σπιταρόνα στην Κέρκυρα. Στην άλλη πλευρά, έχει μπαλκόνι που αιωρείται πάνω από την θάλασσα.

Η απόλυτη πολυτέλεια στην Σίφνο—ξανά, επειδή μας αξίζει, είναι υπερβολικά ωραίο σπίτι για να σκεφτούμε κάτι εξυπνακίστικο να πούμε.

Μια ελληνική πολυτελής κατοικία στη Μύκονο στις οκτώ καλύτερες του κόσμου κατά την Daily Mail (δείτε εδώ εικόνες και video►)

Και τέλος, αυτό στο Αντίριο. Αποκλειστικά για βράδυ, αποκλειστικά με τα φώτα ανοιχτά. Επειδή για μια αισθητική ζούμε, ρε γαμώτο.



  

Δεν υπάρχουν σχόλια: