WHBC-GR: Ο Lars von Trier προβοκάρει ξανά τους θεατές με τις προκλητικές αφίσες της νέας του ταινίας (pics+video)

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Lars von Trier προβοκάρει ξανά τους θεατές με τις προκλητικές αφίσες της νέας του ταινίας (pics+video)

Ο προβοκάτορας σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ (Lars von Trier) στην ταινία "Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ" παρακολουθεί την ιστορία ενός μανιακού δολοφόνου...


Αυτή τη φορά, στα πλαίσια της διαφημιστικής καμπάνιας της ταινίας, οι πρωταγωνιστές του ποζάρουν δεμένοι και παραμορφωμένοι. Οι εικόνες που φαίνεται να απεικονίζουν στιγμές βίας έχουν ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ενώ και στην προβολή της ταινίας στο φεστιβάλ των Καννών πολλοί θεατές αποχώρησαν εξοργισμένοι από την αίθουσα.

Το «The House That Jack Built» είναι η πρώτη ταινία του Λαρς φον Τρίερ από την εποχή του «Nymphomaniac». Ο Ματ Ντίλον ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ τα θύματα του ενσαρκώνουν η Ούμα Θέρμαν, η Ράιλι Κίου, η Σιβόν Φάλλον Χόγκαν και η Σοφί Γκράμπολ.

«Οι αντιδράσεις του κόσμου με έκαναν να νιώθω πολύ άνετα. Είναι πολύ σημαντικό να μην αρέσει η δουλειά σου σε όλους », σχολίασε ο σκηνοθέτης.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στη Δανία στις 29 Νοεμβρίου 2018 και στις 11 Οκτωβρίου 2018 στην Ελλάδα, από την Seven Films.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ταινίες του Δανού σκηνοθέτη μπαίνουν στο μικροσκόπιο για θέματα μισογυνισμού, βίας και σκηνών που σοκάρουν τους θεατές. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με την ταινία του ο "Αντίχριστος", αλλά και με το "Nymphomaniac". Κάποιοι τον μισούν και δεν πιάνουν με τίποτα το νόημα που βγαίνει από τις δουλειές του, άλλοι τον παρακολουθούν φανατικά και υποστηρίζουν ότι γυρίζει αριστουργήματα. Το σινεμά του Τρίερ πάντως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Ξεχωρίζει για την αισθητική του, τις μοναδικές συλλήψεις, τους συμβολισμούς που το διαπερνούν και αφήνουν στη συνέχεια ανοιχτό το παράθυρο σε  συζητήσεις και ερμηνείες. Αριστούργημα ή μία αποτυχία; Σύντομα θα φανεί το πως θα υποδεχτεί το ελληνικό κοινό τον προβοκάτορα σκηνοθέτη και τη νέα του σύλληψη. 








  

Δεν υπάρχουν σχόλια: