Ένα δείπνο στο βυθό της θάλασσα αποτελεί αδιαμφισβήτητα μοναδική εμπειρία. Αυτήν την ιδέα έκαναν πραγματικότητα αρχιτέκτονες στη Νορβηγία δημιουργώντας το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη...
PHOTO:SHOHETTA.COM
Το εστιατόριο με την ονομασία «Under» (για προφανείς λόγους) βρίσκται στη Βόρεια Θάλασσα της Νορβηγίας, έχει μήκος 35,5 μέτρα και έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων. Θα πραγματοποιήσει εγκαίνια την άνοιξη του 2019 και θα χωρά περίπου 100 άτομα.
Ο πελάτης θα μπορεί να εισέλθει σε αυτό μέσω μιας γυάλινης γέφυρας που ενώνει τη στεριά με το «Under».
Ένα δείπνο στο βυθό της θάλασσα αποτελεί αδιαμφισβήτητα μοναδική εμπειρία. Αυτήν την ιδέα έκαναν πραγματικότητα αρχιτέκτονες στη Νορβηγία δημιουργώντας το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη.
Ένα δείπνο στο βυθό της θάλασσα αποτελεί αδιαμφισβήτητα μοναδική εμπειρία. Αυτήν την ιδέα έκαναν πραγματικότητα αρχιτέκτονες στη Νορβηγία δημιουργώντας το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη.
Το εστιατόριο με την ονομασία «Under» (για προφανείς λόγους) βρίσκται στη Βόρεια Θάλασσα της Νορβηγίας, έχει μήκος 35,5 μέτρα και έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων. Θα πραγματοποιήσει εγκαίνια την άνοιξη του 2019 και θα χωρά περίπου 100 άτομα.
Ο πελάτης θα μπορεί να εισέλθει σε αυτό μέσω μιας γυάλινης γέφυρας που ενώνει τη στεριά με το «Under».
PHOTO:SHOHETTA.COM
Η τζαμαρία που έχει εγκατασταθεί στο χώρο, όπου οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν το γεύμα τους, συνοδεύεται από έναν «έξυπνο φωτισμό», ώστε να απολαμβάνουν τη θέα του ωκεανού, χωρίς να ενοχλούνται οι... κάτοικοί του.
Οι αρχιτέκτονες φρόντισαν το κτίριο να αντέχει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά ταυτόχρονα να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Φύκια, νούφαρα, μύδια και ψάρια θα μπορέσουν να ευδοκιμήσουν και να μετατρέψουν σε σπίτι τους το εξωτερικό της τσιμεντένιας κατασκευής. Χρειάστηκε έξι μήνες για να κατασκευαστεί, ενώ από τον Ιούλιο έχει βυθιστεί, περιμένοντας μέχρι την άνοιξη τους πρώτους του πελάτες.
Οι κρατήσεις, πάντως, έχουν αρχίσει ήδη για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου