WHBC-GR: Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Banksy για το πρόβλημα των αστέγων στην Βρετανία

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Banksy για το πρόβλημα των αστέγων στην Βρετανία

Η νέα τοιχογραφία του Banksy (Μπάνκσι) έκανε την εμφάνιση της στο Μπέρμιγχαμ,το πρωί της Παρασκευής, 6 Δεκεμβρίου. Μόνο που λίγη ώρα αργότερα, άγνωστοι πρόσθεσαν την δική τους, καλλιτεχνική «πινελιά»...


Πιο συγκεκριμένα ο Banksy ζωγράφισε δύο ταράνδους να τραβούν ένα «έλκηθρο». Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση και για να αναδείξει το πρόβλημα με τους άστεγους, αντί για έλκηθρο, στην θέση του υπάρχει, ένα αληθινό παγκάκι. Το βράδυ της Δευτέρας, άγνωστοι θεώρησαν σκόπιμο, να προσθέσουν κόκκινο χρώμα στις μύτες των ταράνδων.

Στην συνέχεια η τοιχογραφία καλύφθηκε με πλαστικό, για να προστατευθεί από μελλοντικές καλλιτεχνικές «ανησυχίες».

Στο βίντεο φαίνεται ένας άστεγος, με το όνομα Ράιαν, να πίνει κάτι και στην συνέχεια να ξαπλώνει στο παγκάκι. Ο Banksy έχει προσθέσει το ακόλουθο σχόλιο.

«Ζήτω το Μπέρμιγχαμ. Στα 20 λεπτά που χρειαστήκαμε για το γύρισμα του βίντεο, περαστικοί έδωσαν στον Ράιαν, ζεστά ροφήματα, δύο σοκολάτες και έναν αναπτήρα, χωρίς ποτέ εκείνος να ζητήσει κάτι».

Ο Banksy, αργότερα ενημέρωσε μέσω της ιστοσελίδας του τον κόσμο για το νέο του έργο και προέτρεψε το κοινό να το επισκεφτεί.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Shelter, στην επίσημη έκθεση που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει πως 135,000 παιδιά στην Βρετανία, είτε είναι άστεγα, είτε ζουν σε προσωρινά καταλύματα. Αυτός μάλιστα είναι ο υψηλότερος αριθμός άστεγων παιδιών, τα τελευταία δώδεκα χρόνια.



JACOB KING - PA IMAGES VIA GETTY IMAGES




Δεν υπάρχουν σχόλια: