WHBC-GR: 25 φωτογραφίες από την κατασκευή του Empire State Building

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

25 φωτογραφίες από την κατασκευή του Empire State Building

Οι φωτογραφίες της κατασκευής του Empire State Building δείχνουν την καθημερινή (επικίνδυνη) ζωή όλων αυτών των ανδρών που εργάστηκαν εκεί την εποχή που άρχισε η κατασκευή του μεγαλεπήβολου αυτού έργου...

Εάν φοβάστε τα ύψη και σας πιάνει ίλιγγος κοιτάζοντας προς τα κάτω, σίγουρα η δουλειά της οικοδόμησης του μεγαλύτερου κτηρίου στον κόσμο δεν θα ήταν για εσάς.

Οι συνθήκες ασφάλειας της εργασίας ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, αλλά αυτό δεν είχε σημασία για τους εργαζόμενους. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μετανάστες που αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες λόγω της κρίσης του 1929 στις ΗΠΑ.

Η κατασκευή του Empire State Building ξεκίνησε το 1929 και τελείωσε το 1931, μια εντυπωσιακή  κατασκευή 102 ορόφων! 

Σύμφωνα με επίσημα αρχεία, 3.400 άνδρες εργάστηκαν εκεί ψηλά στην κορυφή, και έχασαν την ζωή τους 5 άνθρωποι.

Lewis Hine @.wikipedia.org

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Αμερικανό Lewis Hine (1874-1940). Μεταξύ 1930 και 1931, ο Hine φωτογράφισε το έργο και τους εργαζόμενους στο περίφημο αυτό κτήριο της 5ης Λεωφόρου.

Περνώντας από τις ίδιες δυσκολίες και την έλλειψη ασφάλειας των εργαζομένων, ο Hine δημιούργησε εμβληματικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο Men at Work: Photographic Studies of Modern Men and Machines .

Αυτές οι εικόνες του Empire State Building ανήκουν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης. 

Δείτε τις εικόνες στο Slideshow που ακολουθεί:

Όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος συγκρούστηκε στο Empire State Building

Το καλοκαίρι του 1945 η Νέα Υόρκη συγκλονίστηκε από ένα δυστύχημα που δεν είχε μέχρι τότε ξαναζήσει.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου B-25 Mitchell, το οποίο πετούσε σε παχιά ομίχλη πάνω από την αμερικανική μεγαλούπολη, συνετρίβη στο Empire State Building. 

Η σύγκρουση δεν επηρέασε τη δομική ακεραιότητα του κτιρίου, αλλά προκάλεσε δεκατέσσερις θανάτους (τρία μέλη του πληρώματος και έντεκα άτομα μέσα στο κτίριο) και ζημιά εκτιμώμενη σε 1 εκατομμύριο δολάρια (ισοδύναμη με περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια το 2018).

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Το Σάββατο 28 Ιουλίου 1945 ο πιλότος του βομβαρδιστικού πραγματοποιούσε την καθημερινή μεταφορά προσωπικού από το Bedford Army Air Field στη Μασαχουσέτη στο αεροδρόμιο του Newark στο New Jersey.

Όταν ζήτησε άδεια για προσγείωση, ενημερώθηκε από τον πύργο ελέγχου ότι η ορατότητα είναι μηδενική λόγω της ομίχλης. Ωστόσο ο ίδιος συνέχισε την πορεία του για το Newark. Αποπροσανατολισμένος από τις καιρικές συνθήκες, άρχισε να στρίβει δεξιά αντί για αριστερά αφότου πέρασε το κτίριο της Chrysler. 

Στις 9:40 π.μ., το αεροσκάφος συνετρίβη στη βόρεια πλευρά του Empire State Building, ανάμεσα στον 78ο και τον 80ο όροφο. Ο ένας κινητήρας του αεροπλάνου εκτοξεύθηκε από τη σύγκρουση και "προσγειώθηκε" στην οροφή κοντινού κτιρίου το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. 

Ο άλλος κινητήρας και μέρος του συστήματος προσγείωσης έπεσαν σε ένα φρεάτιο ανελκυστήρα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σε 40 λεπτά. Παραμένει ακόμα η μόνη μεγάλη πυρκαγιά σε τέτοιο ύψος που τίθεται υπό έλεγχο και μάλιστα τόσο γρήγορα.

Μεταξύ 50 και 60 άτομα βρίσκονταν στο παρατηρητήριο του 86ου ορόφου όταν συνέβη το ατύχημα. 

Παρά τις ζημιές και τους νεκρούς, πολλοί όροφοι του κτιρίου ήταν ανοιχτοί την επόμενη Δευτέρα, μόλις δύο ημέρες μετά τη σύγκρουση.

livemedianews



Δεν υπάρχουν σχόλια: