WHBC-GR: Εξερεύνησε και εσύ τον Άρη

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Εξερεύνησε και εσύ τον Άρη

Έναν διαδραστικό δικτυακό τόπο, ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν τον Άρη δημιούργησαν η NASA και η Microsoft, σύμφωνα με σημερινή τους ανακοίνωση...


Η ιστοσελίδα ονομάζεται "Be a Martian" (Γίνε ένας Αριανός) και προσκαλεί το κοινό να βοηθήσει τους ερευνητές στη δουλειά τους.

Μεταξύ άλλων, οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να μετρήσουν τον αριθμό των κρατήρων του Άρη και να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κάνουν τους χάρτες πιο ακριβείς. 

Η ιστοσελίδα (►) περιέχει εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες από τον Κόκκινο πλανήτη, πολλές από τις οποίες δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ.

«Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία από τον Άρη και παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας στρατός παρατηρητών για να εξετάσουν αυτές τις πληροφορίες, η βοήθεια στην ταξινόμηση και την αποκρυπτογράφηση είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο Μισέλ Βιότι, ο επικεφαλής του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη της NASA.

«Το ενδιαφέρον αυτής της εμπειρίας δεν είναι μόνο η ανακάλυψη του Άρη από το κοινό αλλά και η ενθάρρυνση πολλών ομάδων ανθρώπων να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα τα οποία οι υπολογιστές δε μπορούν επιλύσουν μόνοι τους», σημείωσε ο Μαρκ Μέρκιουρι, υπεύθυνος καινοτομίας της Microsoft.


Δεν υπάρχουν σχόλια: