WHBC-GR: " Αγγελοι στην Αμερική "

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

" Αγγελοι στην Αμερική "

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Αυλαία σήμερα για το Φεστιβάλ Αθηνών, με τους πολυβραβευμένους ''Αγγελους στην Αμερική'', του Τόνυ Κούσνερ, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη...

Οι ''Αγγελοι στην Αμερική'', γράφηκαν το 1991, ''στο κατώφλι μιας Νέας Εποχής και προδιαγράφει τον εφιάλτη του κόσμου που ζούμε, μέσα από την σύγκρουση πολιτικών και θεολογικών πεποιθήσεων και της σεξουαλικότητας του σύγχρονου ανθρώπου'', σημειώνει ο έλληνας σκηνοθέτης.

Επίσης από σήμερα και ως τις 15 του μηνός στην Πειραιώς, φιλοξενείται η βιντεο-εγκατάσταση του διάσημου νοτιοαφρικανού εικαστικού Ουίλιαμ Κέντριτζ, με τίτλο ''I Am Not Me, the Horse is Not Mine'', βασισμένη στο σατιρικό διήγημα ''Η μύτη'' (1837) του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ. Αντανακλά το ενδιαφέρον του καλλιτέχνη για την ακμή και την πτώση του ρώσικου μοντερνισμού ενώ αποτέλεσε πρόπλασμα για την παραγωγή της ομώνυμης όπερας του Ντμίτρι Σοστακόβιτς στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, τον Μάρτιο του 2010.

Επίσης από σήμερα και έως τις 20 Ιουνίου το ''πέρασμα'' του Φεστιβάλ από την Πειραιώς, κάνει στάση και στο Μουσείο Μπενάκη, με την έκθεση φωτογραφίας του Σωκράτη Σωκράτους και την διεισδυτική ''ματιά του'', στην καθημερινή ζωή της Αθήνας και των κατοίκων της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: