WHBC-GR: Σκοτώνουν τα δελφίνια στο Θερμαϊκό!

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Σκοτώνουν τα δελφίνια στο Θερμαϊκό!

Ακόμη ένα νεκρό δελφίνι βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στις ακτές της Επανομής του νομού Θεσσαλονίκης με τους κατοίκους και τους λουόμενους να κάνουν λόγο για ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία....



Είναι χαρακτηριστικό πως τους τελευταίους δυο μήνες έχουν ξεβραστεί συνολικά 6 δελφίνια κατά μήκος της παραλίας του Ποταμού Επανομής μέχρι το Μετόχι κοντά στη Ν. Ηράκλεια, γεγονός που έχει προκαλέσει τον προβληματισμό των τοπικών αρχών.

Ο δήμαρχος της Επανομής, Απόστολος Οικονομίδης, έκανε λόγο για ασυνήθιστη συχνότητα νεκρών δελφινιών, καθώς αν και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί παρόμοιες εικόνες, ωστόσο τα φαινόμενα ήταν σποραδικά (ένα νεκρό δελφίνι το χρόνο).

«Το φαινόμενο των νεκρών δελφινιών αυτόν τον τελευταίο μήνα είναι χαρακτηριστικά ασυνήθιστο. Τα δελφίνια δεν ήταν τραυματισμένα. Δεν ξέρουμε που οφείλεται αυτό το φαινόμενο», τόνισε ο κ.Οικονομίδης και πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία της περιοχής προχώρησε στην υγειονομική ταφή τους, προκειμένου να μην καταλήξουν τα άψυχα θηλαστικά σε εστία μόλυνσης.

Υποψίες

Το έκτο κατά σειρά δελφίνι που βρέθηκε νεκρό εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή, ωστόσο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Κώστα Χέλμη, βρισκόταν εκεί τουλάχιστον εδώ και δυο εβδομάδες. Ο ίδιος μάλιστα άφησε υπόνοιες για εγκληματικές ενέργειες από πλευράς αλιέων που ψαρεύουν κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας δυναμίτη.

«Σε διάστημα δυο μηνών κατέληξαν νεκρά έξι δελφίνια. Κατά πάσα πιθανότητα τα δελφίνια σκοτώθηκαν από εκρήξεις δυναμιτών μέσα στη θάλασσα. Εχουμε μαρτυρίες κατοίκων που ακούν εκρήξεις μέσα στο θαλάσσιο χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Φαίνεται ότι κάποιοι πηγαίνουν να ψαρέψουν και τα δελφίνια που περνούν ανάμεσα σκοτώνονται. Εχουμε φωτογραφίες από νεκρά ψάρια από δυναμίτη», τόνισε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ. Χέλμη, το φαινόμενο των νεκρών δελφινιών παρατηρείται από τις 10 Μαΐου. Οπως είπε, τα έξι δελφίνια ήταν νεαρής ηλικίας, καθώς το μήκος τους δεν ξεπερνούσε τα 2 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: